RealityMIX.cz

AFI EUROPE DOKONČILA VEŘEJNÝ PARK V MULTIFUNKČNÍM PROJEKTU AFI CITY

AFI EUROPE DOKONČILA VEŘEJNÝ PARK V MULTIFUNKČNÍM PROJEKTU AFI CITY

8.6.2020: Nově budovaná čtvrť AFI City na 15hektarovém brownfieldu v pražských Vysočanech postupně dostává jasné obrysy. Rezidenční část s téměř 500 byty je již dokončena, na podzim se chystá otevření první kancelářské budovy. Aktuálně developer AFI Europe zpřístupnil rozsáhlý park s celkovou plochou 7 500 m2. Ten nabízí zdejším obyvatelům, široké veřejnosti i budoucím zaměstnancům kanceláří široké možnosti využití: od prosté relaxace až po aktivní odpočinek. Autorem konceptu je studio CMC architects, které zároveň stojí za kompletním návrhem projektu AFI City.

„V parku převládají zelené plochy, které vybízejí k posezení či pikniku v trávě. Ty pak křižují dlážděné promenády lemované vzrostlými stromy, okrasnými keři a květinami. Jižnímu prostranství dominuje dětské hřiště a lavičky obklopené záhony. V severní části parku se nachází kaskádovitě řešené posezení vhodné pro odpočinek i vzájemné setkávání sousedů. Park je koncipovaný jako bezbariérový. Do budoucna ještě plánujeme najít provozovatele pro zahradní restauraci,“ komentuje Pavel Jelínek, hlavní inženýr AFI Europe.

Rozsáhlý park je součástí kompletně nové čtvrti AFI City, kterou developer staví na území bývalého průmyslového areálu ČKD Slévárny a Moury v Praze 9 – Vysočanech u stanice metra Kolbenova. Projekt čítá celkem 150 000 m2 bytových a komerčních ploch. Rezidenční část Tulipa City se 6 bytovými domy je již dokončena a byty vyprodány. Aktuálně je ve výstavbě první administrativní budova – výšková budova AFI City 1 se 17 000 m2 pronajímatelných ploch.

www.afi-city.cz



AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí AFI EUROPE Czech Republic dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín a AFI Vokovice v Praze 6 - Veleslavíně. Aktuálně je ve výstavbě devatenáctipodlažní budova A v multifunkčním projektu AFI City ve Vysočanech na bývalém brownfieldu u stanice metra Kolbenova. V procesu výstavby je také rezidenční projekt Tulipa Třebešín v Praze 3 a vlajkový projekt AFI Europe Czech Republic v oblasti nájemního bydlení pod názvem Tulipa Karlín v Praze 8.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.afi-city.cz

Autor: AFI EUROPE Czech Republic

Podobné články