RealityMIX.cz

AFI EUROPE loni dokončila téměř 300 bytů k prodeji a zahájila výstavbu 230 nájemních bytů

AFI EUROPE loni dokončila téměř 300 bytů k prodeji a zahájila výstavbu 230 nájemních bytů

14.1.2021: Developerská společnost AFI Europe bilancuje výsledky za loňský rok, ve kterém dokončila dvě etapy rezidenčního projektu Tulipa Třebešín v Praze 3 s téměř 300 byty k prodeji. Zároveň začala realizovat svou novou strategii, v níž se zaměřuje na nájemní bydlení. Ta odstartovala v květnu vlajkovým projektem Tulipa Karlín v Praze 8, kde v polovině roku 2022 vznikne přes 170 nájemních bytů, a pokračovala v listopadu nájemní etapou v Tulipě Třebešín s více než 60 byty s předpokládaným termínem dokončení ve 4. čtvrtletí 2022. AFI Europe však byla aktivní i v segmentu kanceláří: vloni dovršila pronájem administrativního komplexu AFI Vokovice na Evropské třídě a zkolaudovala výškovou stavbu AFI City 1 v Praze 9 u stanice metra Kolbenova.

„I v letošním roce nás čeká řada milníků. Počátkem ledna jsme zahájili výstavbu 320 nájemních apartmánů v nově budované čtvrti AFI City na městském brownfieldu ve Vysočanech s plánovaným dokončením v 1. čtvrtletí 2023. Dohromady tak máme 550 nájemních bytů ve výstavbě, přičemž prvních 170 dokončíme v polovině příštího roku v projektu Tulipa Karlín. Kromě toho nás čeká kolaudace 25 velkometrážních bytů k prodeji ve vilových domech na Třebešíně, kde chystáme i vzorový byt,“ komentuje Doron Klein, ředitel společnosti AFI Europe pro Českou republiku, a dodává: „Zároveň s tím pracujeme i na přípravě dalších projektů jak z rezidenčního, tak kancelářského segmentu. Kanceláře i nadále zůstávají jedním z pilířů našeho byznysu. Ačkoliv se home office v kontextu současných událostí může jevit jako zajímavý trend, funkci kanceláří stoprocentně nikdy nenahradí. Jakmile to podmínky dovolí, firmy se chtějí vrátit k networkingu a vzájemné spolupráci v kancelářích.“

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech Tulipa Karlín v Praze 8, Tulipa Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City na městském brownfieldů v Praze 9 u stanice metra Kolbenova.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.afi-city.cz

Autor: AFI EUROPE Czech Republic

Podobné články