RealityMIX.cz

Arcus City má základní kámen a zahajuje prodej další fáze s 50 byty

Arcus City má základní kámen a zahajuje prodej další fáze s 50 byty

15.10.2021: Společnost UBM Development Czechia včera slavnostně položila základní kámen rezidenčního komplexu Arcus City v Praze 5 na pomezí Stodůlek a Řeporyjí. UBM spouští prodej druhé fáze s 50 byty, protože první etapa se 100 byty vyvolala velkou poptávku.

„Z první fáze projektu Arcus City, kterou dokončíme v roce 2023, máme nyní prodáno již 70 % bytů, dalších 15 % je v jednání. Abychom uspokojili všechny zájemce o bydlení v této nové pražské rezidenční lokalitě, dáváme nyní do prodeje dalších 50 bytů v dispozicích 41 až 135 m2 – každý s vlastním balkónem, terasou nebo předzahrádkou. Byty budou k nastěhování na přelomu let 2023 a 2024. Další fáze projektu zahrnují i rodinné domy a obchodní prostory. Celý areál chceme dokončit v roce 2024,“ uvedl při příležitosti poklepání základního kamene jednatel UBM Development Czechia Josef Wiedermann.

Na základní kámen projektu Arcus City slavnostně poklepali mj. jednatel UBM Development Czechia Josef Wiedermann (čtvrtý zleva), starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný (třetí zleva) a architekt projektu Arcus City Ing. Arch. Oleg Haman, majitel studia Casua (první zleva).

Generálním dodavatelem stavby je společnost Algon, prodej bytů zajišťuje exkluzivně realitní kancelář Lexxus Norton. Přímo na místě projektu otevřela UBM v létě prodejní centrum. Za architekturou projektu, jehož název „Arcus“ vychází z latinského výrazu pro oblouk jakožto nosného prvku celého území promítajícího se do urbanistického řešení, stojí studio Casua. „Půlkruh se váže k britské urbanistické tradici a evokuje bezpečí, hranici a sounáležitost. Naším záměrem je v projektu vytvořit domácí prostředí, ve kterém budou bydlet různé věkové kategorie obyvatel. Příjemné zázemí pro tuto komunitu poskytne právě půlkruh s náměstím, kde vznikne výškový objekt s několika obchody, sportovním vyžitím a prostorem pro restauraci,“ dodal architekt projektu Arcus City a majitel studia Casua Ing. Arch. Oleg Haman.

Arcus City vzniká na pomezí pražských Stodůlek a Řeporyjí v klidném místě s veškerou občanskou vybaveností, které je velmi dobře dopravně dostupné – cesta do centra zabere zhruba 20 minut, Zároveň lze rychle dojet na letiště a snadno se napojit na Pražský okruh při cestě z města. Projekt navíc obklopuje krásná příroda skýtající řadu možností pro volnočasové aktivity. Proto se celá čtvrť stává velmi vyhledávanou rezidenční lokalitou.

Webové stránky projektu Arcus City

- tisková zpráva -

Zdroj: www.ubm-development.com/cs/

Autor: UBM Development Czechia

Podobné články