RealityMIX.cz

Bydlení u Vltavy a golfu táhne. V Praze vyrůstá nová čtvrť Zahálka

Bydlení u Vltavy a golfu táhne. V Praze vyrůstá nová čtvrť Zahálka

26.3.2019: Jak přišla Zahálka ke svému jménu? Autoři projektu dali vyniknout přednostem atraktivní lokality u Vltavy na pomezí Hodkoviček a Modřan. Zasadili do ní koncept nadčasově moderního bydlení s bezpočtem možností trávení volného času. Orientace domů umožňuje velkorysé výhledy na malebné scenérie okolí Vltavy s kopcem Chuchelského háje, golfový green i vilovou čtvrť starých Hodkoviček.

Zahálka je bezprostředně napojena na jednu z hlavních pražských cyklostezek vedoucích podél Vltavy. U jejího břehu se lidé s oblibou koupou, rybaří, piknikují, nebo si užívají přilehlých sportovních areálů. Téměř pod okny Zahálky mají svůj malý ráj golfisté. Romantické duše zase míří do půvabných zákoutí poklidné Modřanské rokle. Komu přijde na mysl zajet si do centra, tramvají nebo na kole je tam přes náplavku za dvacet minut.

Na projektu Zahálky spojilo síly hned několik architektonických ateliérů pod taktovkou renomovaných developerů Karlín Group a Horizon Holding. Cenami ověnčené slovinské studio Bevk Perovič Arhitekti navrhlo vedle celkového urbanistického konceptu i jednu z prvních dvou budov projektu. Vtělilo do ní neokázalý luxus chytrých bytových dispozic a jedinečných architektonických prvků. Druhý dům navrhlo přední české architektonické studio Under Construction Architects a i na něm je zjevný jedinečný rukopis.

Špičkovou architekturu domů doplňuje špičková krajinná architektura. Celý areál počítá výhradně s podzemním parkováním, aby veškerý povrch zůstal zachován pro zeleň. Ateliér zahradní architektury Flera byl povolán, aby celému prostoru vdechl život a krásu. Desítky stromů, zahrady, louky protkané cestami, hřiště, ale třeba i amfiteátr doplní revitalizovaný Zátišský potok. Bude se tu dobře žít.

Zdroj: mojezahalka.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články