RealityMIX.cz

Central Group zahajuje prodej v největším projektu ve své historii. Parková čtvrť promění tvář Žižkova

Central Group zahajuje prodej v největším projektu ve své historii. Parková čtvrť promění tvář Žižkova

10.5.2021: Největší český rezidenční stavitel Central Group spouští prodej bytů v dlouho připravovaném a architektonicky jedinečném projektu Parková čtvrť v Praze 3. Unikátní přeměnou opuštěného Nákladového nádraží Žižkov vznikne nová dynamická rezidenční čtvrť s 1,5hektarovým parkem, promenádou se zelení a vodními prvky. Její součástí budou i prostory pro obchody, služby, restaurace a kavárny a také velká mateřská škola se zahradou. Lokalitou navíc povede nová tramvajová trať. Celkovou urbanisticko-architektonickou koncepci území zpracoval renomovaný ateliér Jakuba Ciglera.

Parková čtvrť v Praze 3 nabídne unikátní bydlení na dosah centra

Pět minut na metro, deset minut na Václavské náměstí

Parková čtvrť je jedním z největších současných rezidenčních projektů v Praze a dosud největší projekt Central Group. Díky poloze na dosah centra vznikne unikátní prostor pro nové bydlení a zároveň i příležitost pro výhodnou investici. Z lokality je to jen 5 minut pěšky na metro a 10 minut tramvají na Václavské náměstí. Dopravní dostupnost lokality navíc ještě zlepší nová tramvajová trať, která povede středem Parkové čtvrti.

„Celý koncept stojí na tom, vytvořit novou dynamickou městskou čtvrť. Aby tato lokalita skutečně žila, budou v přízemí bytových domů prostory pro obchody, služby, restaurace a kavárny. Součástí projektu bude také velká šestitřídní mateřská škola se zahradou. Co tuto lokalitu skutečně charakterizuje, je zeleň. Tento projekt je skutečně unikátní a jsem si jist, že to bude skvělé místo pro život,“ uvedl zakladatel a šéf Central Group Dušan Kunovský.

Parková čtvrť do Prahy přinese spoustu zeleně

Dominantou čtvrti bude velký veřejný park o rozloze 14.800 metrů čtverečních, který naváže na přilehlé Židovské pece. Lokalitou povede pěší zóna se vzrostlými stromy a vodními plochami pro relaxaci. Bohatá zeleň a mnoho drobných obchodů a služeb v přízemí domů vytvoří živý veřejný prostor.

„Hned od začátku přípravy urbanistické studie jsme se s investorem shodli na tom, že velkou pozornost je třeba věnovat práci na hodnotném veřejném prostoru s množstvím zeleně. Díky tomu vznikne na velké ploše v okolí bytových domů designově řešené prostředí z kvalitních materiálů, které bude vytvořeno funkčně i esteticky tak, aby lákalo lidi k trávení volného času venku,“ uvedl hlavní urbanista a architekt Jakub Cigler.

V přízemí domů budou prostory pro obchody, služby, restaurace a kavárny

9 ateliérů a 21 architektonických konceptů

Za jedinečným architektonickým řešením Parkové čtvrti stojí devět předních ateliérů, které vytvořily celkem 21 různých konceptů. Nová rezidenční čtvrť si ale i přes velkou architektonickou rozmanitost zachovává jednotící linii. Tu zajišťuje celková urbanisticko-architektonická koncepce území právě ve zpracování renomovaného ateliéru Jakuba Ciglera. V rámci projektu byly navrženy polouzavřené městské bloky, které vycházejí z tradice typické pro Vinohrady a Žižkov.

Skvělé místo pro metropolitní život

Žižkov je pulsující lokalitou, která nabízí pestrou občanskou vybavenost s bohatými možnostmi, jak trávit volný čas ve dne i v noci. V okolí je velké množství škol a školek včetně těch mezinárodních, v blízkosti se nachází obchodně-zábavní centrum Atrium Flora s 3D kinem. Příznivci komornějších kulturních prostor si přijdou na své v blízkém artovém kině Aero. Pro relaxaci v přírodě dobře poslouží park Vítkov, Parukářka s několika místy pro venkovní grilování a Židovské pece, které budou s Parkovou čtvrtí propojeny.

Široké možnosti sportovního vyžití pak nabízí blízké Fitness a Wellness Euforie, Sportovní centrum Olšanka, Tenisové Centrum Olšanská či nedaleký sportovní areál Pražačka s venkovními hřišti a bazény. Milovníci gastronomie pak jistě ocení množství restaurací, barů a kaváren, které jsou pro Žižkov tak typické. V docházkové vzdálenosti je Žižkovská televizní věž s výhledem na celou Prahu, observatoří a restauracemi.

Parková čtvrť je architektonicky unikátní projekt

Luxusní byty s klimatizací a zdravou rekuperací

Architektonicky unikátní domy se zelenými střechami, obložením z kamene a s dalšími designovými prvky, nabídnou velký výběr moderních bytů s promyšlenými a efektivními dispozicemi 1+kk až 5+kk. Byty jsou navrženy ve vysokém standardu provedení, ve kterém nechybí dřevěné podlahy s vytápěním, luxusní designové koupelny či klimatizace a rekuperace pro komfortní a zdravé prostředí uvnitř bytu. Většina bytů má podzemní parkovací stání, sklep a také stále žádanější venkovní prostor – balkon, terasu, lodžii nebo předzahrádku. V projektu se počítá i s přípravou pro napojení nabíjení elektromobilů.

Jako první jdou do prodeje bytové domy v bloku I v blízkosti Basilejského náměstí. První obyvatelé se budou moci do svých bytů nastěhovat na jaře 2024. Nyní zde po omezenou dobu platí zaváděcí ceny.

Celé nové městské čtvrti na brownfieldech

Central Group v Praze připravuje více než 30 tisíc bytů v celých nových městských čtvrtích. Nabízí jak větší projekty s cenově dostupnými byty, tak i menší exkluzivní rezidenční projekty v mnoha lokalitách Prahy. Zaměřuje se hlavně na transformaci velkých zanedbaných brownfieldů na příjemná místa pro život, která jsou přínosem i pro své okolí.

Je to komplikovaný proces trvající často i 10 až 15 let, kdy investor nese veškeré náklady na drahou dekontaminaci území a demolici starých staveb. A hradí i veškeré další výdaje s rozvojem spojené v řádech mnoha desítek i několika stovek milionů korun. Jedná se o náklady typu výstavby mateřských školek, vyčlenění a přípravy pozemků pro základní školy, realizace velkých sportovišť, parků a náměstí a výstavby všech inženýrských sítí a dopravní infrastruktury.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.central-group.cz

Autor: Central Group | Parková čtvrť

Podobné články