RealityMIX.cz

Chalupaření v 21. století? Ne v Brdech, ale u jižních moří

Chalupaření v 21. století? Ne v Brdech, ale u jižních moří

26.5.2023: Brzy to bude 50 let, co režisér František Filip natočil legendární a dodnes reprízovaný seriál Chalupáři. Dnes je oblíbené točit remaky někdejších filmových šlágrů, jak by vypadali Chalupáři v roce 2023? Pokud by měli zachovávat realitu současných dní, asi by se od humoresek s Jiřím Sovákem a Josefem Kemrem výrazně odlišovali.

Chalupy v Česku už nejsou k mání

Skutečnost je taková, že Češi ve 3. desetiletí 21. století při pořizování rekreačních objektů už začínají odhlížet od tradičních lokalit, jako jsou jižní Čechy či Posázaví. A to jednoduše proto, že tyto chalupy už nejsou k mání. Ty, které byly v zajímavých lokalitách a umožňovaly pohodlné bydlení, se vyprodaly. Velký boom zájmu o tyto objekty vypuknul v době pandemie Covid-19. V letech 2020 a 2021 se prodávaly nemovitosti ve velkém. Trh se ale trochu přehřál, v dalších letech už následuje pokles. Ceny těchto nemovitostí šly nahoru, jejich nárůst urychlila inflace.

Ve Španělsku a dalších zemích jsou nyní k dostání byty a domy levněji

Češi s nadprůměrnými platy, kteří v předchozích letech nestihli pořídit něco vlastního, jsou nyní ve svízelné situaci. I se solidním platem mají v Česku omezený výběr bytů a domů v rozumné cenové hladině.

Jako příklad můžeme vzít kraj kolem Brdů, kde se nachází mimo jiné i obec Višňová. Tam se natáčel již zmíněný seriál Chalupáři. Realitní kancelář NEXT REALITY v tomto regionu eviduje k dnešnímu dni 8 bytů a domů v cenovém rozmezí od 2 do 6 milionů korun. Za podobnou cenu se dnes dá pořídit apartmán nebo rovnou celý dům i ve Španělsku nebo Chorvatsku. A o zajímavé nabídky není nouze ani v dalších zemích.

Tropický ráj v Ománu. Dostupnější, než si myslíte

Realitní kancelář NEXT REALITY rozšířila svoji nabídku o domy v Ománu. K dostání jsou domy v soukromém přímořském ráji v Hawana Salalah. Přes den si majitel domu vychutná koupání v indigových vodách Arabského moře, pozdě odpoledne si odpočine v místním wellness centru nebo zahraje hry v klubovně. Možností vyžití je zde nepřeberné množství. A co večer? Pěkně domů do svého domu, nebo chcete-li, chalupy.

A cena? Mírnější, než si myslíte. Apartmán o dispozici 2+KK se dá pořídit už za 78 tisíc ománských rijálů, což odpovídá 4,4 milionům Kč. Takže méně, než kolik stojí menší byt v centru Prahy nebo Brna...

Nemovitost v rezidenční rezortní komunitě je chytrou investicí

Byt na slunném jihu není jen zárukou příjemně strávených letních dní. Je to navíc i chytrá investice. Dá se čekat, že cena nemovitostí v těchto zemích v budoucnu jen poroste. Když majitel zrovna tráví podzim a zimu v Česku, může svou ománskou rezidenci pronajímat. Pořízení takové nemovitosti je přitom jednoduché, stačí kontaktovat realitní kancelář.

Podle průzkumu Asociace českých stavebních spořitelen zvažuje nákup zahraniční nemovitosti až 30 % Čechů s nadprůměrnými příjmy. Toto číslo bude do budoucna zřejmě jen růst.

Relax v teple a u moře Češi milují, pouze do Chorvatska se jich ročně sjede bezmála milion. Komu by se nelíbila představa, že na nedozírné modré dálavy bude moci hledět nikoli z okna hotelového pokoje, ale z balkonu vlastního apartmánu?

K novému projektu jsme vytvořili samostatnou webovou prezentaci Nemovitostivomanu.cz

Zdroj: www.nextreality.cz

Autor: NEXT REALITY

Podobné články