RealityMIX.cz

Chytré bydlení bude mít nové projekty

Chytré bydlení bude mít nové projekty

Podle společné analýzy společností Skanska Reality, EKOSPOL a Trigema je největší zájem o byty především v Praze.

Téměř třetina (29,7 %) všech nových bytů, které se v Praze ve třetím čtvrtletí prodaly, je u bydlení nacházejícího se v Praze 10. Za ní následuje Praha 9 (22,1 %) a Praha 5 (20,1 %). Z hlediska dispozic převládá zájem o byty 2+kk, které z celkového počtu prodaných bytů tvoří 37 procent. Relativně vysoký zájem byl však také o byty 3+kk (26 %) a 1+kk (20,5 %). Průměrná podlahová plocha je v pražském novém bytu 66 metrů čtverečních.

„Hlad po nových bytech pokračuje napříč celou republikou, i když poptávku do značné míry drží především Praha a Brno,“ uvedl v té souvislosti generální ředitel společnosti Trigema Marcel Soural.

Právě v hlavním městě Trigema připravuje projekt CHYTRÉ BYDLENÍ BLV@Horní Měcholupy. Projekt, který po dokončení nabídne více než 60 bytů ve velikosti od 1+kk do 4+kk. Nový bytový dům, jenž bude v oranžovo-šedém kabátu, vychází z konceptu Chytré bydlení společnosti Trigema. Několik bytů je proto také navrženo v chytrém provedení modulů. Dům tak nabídne možnost koupit si i více bytů, které lze podle potřeb propojovat, nebo naopak oddělovat. Součástí projektu CHYTRÉ BYDLENÍ BLV@Horní Měcholupy je například také energetická náročnost budovy skupiny B a s tím spojené využití vhodných materiálů, výkonné rekuperační jednotky či příprava pro možnost inteligentního ovládání vnitřních parametrů bytů.

Z Chytrého bydlení bude rovněž vycházet pětipodlažní rezidenční projekt společnosti Trigema CHYTRÉ BYDLENÍ CSV@Řepy, jenž zahrne 21 bytů ve velikostech od 1+kk do 4+kk. Nejmenší z nich budou mít 26 a naopak největší byt až 125 m2. Součástí jednotlivých bytů budou v přízemí předzahrádky, ve vyšších patrech balkony a lodžie.

Zdroj: Trigema a.s.

Autor: Komerční prezentace

Podobné články