RealityMIX.cz

Coldwell Banker retriever pomáhá vodícím psům

Coldwell Banker retriever pomáhá vodícím psům

Zástupci centrály franšízové realitní sítě Coldwell Banker Česká republika v čele s generálním ředitelem Tomášem Satrapou a Ivanou Cikánkovou, ředitelkou pro podporu a rozvoj, oficiálně zahájili spolupráci se Střediskem výcviku vodících psů v Praze.

První oficiální setkání zástupců obou stran proběhlo na Den otevřených dveří, v příjemném prostředí výcvikového centra v Praze Jinonicích. Ředitelka SVVP Ing. Hana Jasenovcová se svými kolegy přivítala tým centrály Coldwell Banker ČR a provedla je po celém středisku.

Středisko výcviku vodících psů bylo založeno za účelem vytváření a dodržování vysokých standardů nejen v odchovu, výchově a výcviku psů, ale hlavně v oblasti péče o zrakově postižené osoby.

„Coldwell Banker celosvětově užívá maskota v podobě zlatého retrívra. Není to náhoda. Stejně, jako je zlatý retrívr průvodcem a pomocníkem hendikepovaných osob, tak jsou i naši realitní specialisté spolehlivými průvodci všech klientů realitním světem. Přemýšleli jsme, jak představit náš odlišný přístup k poskytování realitních služeb a obchodu obecně. Nejsme jen obchodníci, ale jsme také vaši sousedé, přátelé, zkrátka lidé. Pokud máme to štěstí, že jsme zdraví a máme práci, měli bychom se snažit pomoci těm, kteří takové štěstí nemají.
Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se Střediskem výcviku vodících psů, které svou dlouhodobou činností dokázalo svou prospěšnost. Naším cílem je navázání dlouhodobého partnerství, které pomůže dalším zrakově postiženým získat svého vodícího psa“,
říká Tomáš Satrapa.

K týmu Coldwell Banker se přidala i spoluzakladatelka Nadačního fondu Pepina, herečka Miluška Bittnerová, která na Den otevřených dveří také dorazila. Všichni měli společně možnost nahlédnout do zázemí centra, získat detailní informace ohledně výcviku těchto speciálních pejsků, seznámit se s pomůckami, které zrakově handicapovaní používají a nakonec si i vyzkoušet spolupráci s pejskem.

Ivana Cikánková je sama majitelkou dvou „zlaťáků“ a k odpoledni ve SVVP dodává: „Vím, jak je těžké vycvičit psa pro jeho bezproblémové soužití v běžném životě. Proto smekám před dovedností zdejších cvičitelů i pejsků. Měla jsem možnost projít si s vodícím pejskem překážkovou dráhu s neprůhlednými brýlemi. Byl mi na této cestě skvělým pomocníkem, na kterého jsem se mohla plně spolehnout.“

Zdroj: www.coldwellbanker.cz

Podobné články