RealityMIX.cz

ČSOB Kampus představuje dokonalou symbiózu moderních technologií s environmentální odpovědností

ČSOB Kampus představuje dokonalou symbiózu moderních technologií s environmentální odpovědností

28.6.2019: Nové sídlo finanční skupiny, do něhož se postupně přesunou dceřiné společnosti doposud rozptýlené v několika pražských budovách, je symbolem všeho, co charakterizuje dnešní dobu a moderního zaměstnavatele – inovace, flexibilní pracovní prostředí a odpovědný přístup ke společnosti s důrazem na udržitelnost a ekologii.

ČSOB Kampus, který od stanice metra Radlická dělí jen několik minut chůze, je tak fyzickým důkazem propojení finančního a technologického světa. „Společně s klienty se dnes přesouváme do digitálního prostředí. ČSOB už dávno není jen bankou a pojišťovnou, ale také moderní IT firmou. V tomto nám bude ČSOB Kampus největším pomocníkem, abychom i nadále drželi tempo s rostoucími nároky klientů a uživatelů našich služeb,“ řekl při otevření ČSOB Kampusu John Hollows, generální ředitel skupiny ČSOB.

S budovou, v níž doslova přes ulici od dubna roku 2007 let sídlí ČSOB, novostavbu spojuje tunel a zastřešená lávka. Propojením obou budov do takzvaného ČSOB Kampusu tak vznikl unikátní prostor, který bude moci využívat až pět tisíc zaměstnanců skupiny. Novostavba, kterou v rámci jedné budovy tvoří šest bloků, je navíc maximálně přizpůsobená zaměstnancům a jejich pracovnímu rytmu. „Pro naši společnosti je klíčová flexibilita – lidé si proto mohou vybrat, odkud a jak budou pracovat. Důležité je, aby jim styl práce vyhovoval a jejich práce byla nejefektivnější,“ uvedla Marcela Suchánková, členka představenstva odpovědná za lidské zdroje a IT.
V nové budově, rozprostřené ve svahu mezi Výmolovou ulicí a Dívčími hrady, se nacházejí zóny odpovídající různým typům práce – najdete zde jak zónu určenou pro soustředěnou práci, pro práci v týmu nebo oddělené prostory vhodné pro telefonní hovory, dále zónu vzdělávací a relaxační. Zaměstnancům zde budou k dispozici i tělocvičny a střešní terasy s běžeckou dráhou a street basketbalovým hřištěm. Svůj prostor zde našlo i moderní školicí středisko vybavené pro týmová setkání, konference a eventy.

Ekologie
ČSOB Kampus, pod jehož architektonickým návrhem je podepsáno studio Chalupa architekti, byl navržen tak, aby souzněl s krajinou Radlického údolí. Budova proto kopíruje reliéf svahu, do něhož je umístěna, a díky použitým materiálům, barevnosti a střešní zeleni, která se bude rozrůstat, postupně splyne se svým okolím.
Nová budova navíc splňuje nejvyšší ekologické standardy v souladu s mezinárodní certifikací LEED Platinum. Unikátní je zejména řešení vytápění a klimatizace. Má vlastní soustavu tepelných čerpadel – 177 zemních vrtů o hloubce 150 metrů a celkové délce přes 26 kilometrů tvoří největší soustavu geotermálních čerpadel v Česku. Slouží nejenom pro vytápění a ochlazování, ale i jako zásobárna energie. Budova tak nepotřebuje klasickou kotelnu. Má také vlastní systém využívání dešťové vody a v maximální míře šetří pitnou vodou.

Moderní technologie
Moderní a šetrné technologie jsou uplatněny při správě budovy i v interiérech. Budova je spravována pomocí technologie 3D modelování BIM (Building Information Modelling), která využívá virtuální kopie fyzického modelu objektu. Tato úsporná technologie byla použita i při projektování budovy. Nová centrála je vybavena technologiemi na nejvyšší úrovni, vstup do budovy využívá biometrické identifikace. V garážích jsou kromě klasických stání k dispozici i nabíjecí místa pro elektromobily.

Autor: Jana Hrabětová

Zdroj: ČSOB Kampus

Podobné články