RealityMIX.cz

CTP plánuje vybudování největšího tuzemského průmyslového parku

CTP plánuje vybudování největšího tuzemského průmyslového parku

15.8.2019: Společnost CTP oznámila, že v příštích pěti letech dokončí projekt CTPark Bor, v rámci něhož vznikne obchodní park s rozlohou 600 tisíc metrů čtverečních. Investice společnosti do tohoto business parku dosud dosáhla 400 milionů eur. Po dokončení projektu bude tato hodnota na úrovni přibližně 450 milionů eur.

CTPark Bor je vlajkovou lodí portfolia společnosti CTP. Ta ho v průběhu uplynulých 14 let využívala také jako prototyp celé řady svých inovativních nápadů týkajících se vybavení a služeb budov i krajiny.

„CTPark Bor je obrovským úspěchem,“ říká Remon Vos, generální ředitel CTP. „Vždy jsme ho považovali za model ‚obchodního parku budoucnosti‘ a jsme rádi, že naši klienti s námi tuto vizi sdílí. S hrdostí mohu říci, že CTPark Bor je dnes domovem prvotřídních společností jako Primark, TechData, DHL, Bridgestone, Adient a Lufthansa.

Do dnešního dne CTP v oblasti vysadila tisíc stromů a v průběhu druhé etapy projektu plánuje zasadit dalších 750. Remon Vos podle svých slov totiž hned od počátku předpokládal, že se CTPark Bor bude od tradičních strohých tvarů obvykle spojovaných s logistickými centry vizuálně lišit. „Samozřejmě musí být funkční, ale nevidíme žádný důvod, proč by se průmyslové parky nesměly prolínat s krajinou,“ říká Remon Vos.

Další novinkou CTParku Bor je poskytování služeb pro 3 600 lidí, kteří v něm v současné době pracují. Ti mohou využít restaurace, zdravotnické středisko, školící a zasedací místnosti a také novou ubytovací zónu se sportovním a rekreačním zařízením.

Nový standard logistických center

Ve spojitosti s borským parkem se představitelé společnosti CTP pochvalně vyjadřují o místních úřadech. „Bez jejich podpory a spolupráce s nimi bychom nebyli schopni investovat do těchto nových přístupů,“ říká Vos. „Věříme, že jsme stanovili nový standard pro obchodní parky, který byl akceptován i jinými developery. To nás velice těší. Logistika předním sektorem české ekonomiky a pro nás je velmi příjemné vidět nápady, které jsme představili v rámci projektu CTPark Bor, jak obohacují jak krajinu i pracovní podmínky lidí v České republice, “ podotýká Remon Vos.

CTP si zakládá i na tom, že téměř všechny stavební práce v Boru byly a budou prováděny místními společnostmi. A nejenom to: nájemci CTPark Bor jsou velmi aktivními podporovateli místní komunity. „V Boru máme velké štěstí – je to ideální lokalita ležící na půli cesty mezi Prahou a Mnichovem s přímým napojením na dálnici D5. Čeho si ale velmi vážíme, je vynikající spolupráce s místními úřady a našimi nájemci. Nadchli se totiž pro myšlenku, že obchodní park by měl být více než jen místem pro byznys. Žije tu skutečná a rostoucí komunita, díky níž je CTPark Bor příjemným a produktivním místem pro trávení pracovního času,“ říká Jakub Kodr, Senior Business Development Manager.

V současnosti v CTPark Bor probíhá výstavba dalších hal a budov. Kromě jiného expanze LSG, dceřiné firmy Lufthansa, a také společnosti Adient, globálního lídra v oblasti automobilových sedadel.

Jana Hrabětová

Zdroj CTP

Podobné články