RealityMIX.cz

Developer v časech pandemie. Byty se prodávají online a přes kurýry, u výstaveb se neočekává zpoždění

Developer v časech pandemie. Byty se prodávají online a přes kurýry, u výstaveb se neočekává zpoždění

28.4.2020: Společnosti ze všech odvětví se primárně soustředí na bezpečnost svých zaměstnanců i zákazníků, zároveň se ale také snaží zmírnit své ztráty. Přizpůsobují se také developeři. Star Group řeší byznys online a například se smlouvami posílá ke klientům kurýry.

Star Group od léta prodává byty z nových etap projektu Nové Chabry na Praze 8. Zájem je enormní, a tak i v časech pandemie se podepisují klíčové dokumenty.

„V zájmu zachování zdraví jsme uzavřeli prodejní kancelář. Pro případy, kdy s námi klienti potřebují podepsat smlouvu o smlouvě budoucí či jakékoliv další materiály, volíme vyslání kurýra, který vše potřebné vyzvedne na domluvené adrese,“ přiblížil Tal Grozner, šéf české pobočky Star Group, s tím, že se maximum agendy snaží známý developer vyřizovat online.

Příkladem jsou i klientské změny. „Vše vyřizujeme s našimi zákazníky přes Skype a další videokonferenční platformy. Komunikujeme také po telefonu a e-mailech,“ vysvětlil Tal Grozner, jak vše funguje ve chvíli, kdy se všichni snaží omezit mezilidský kontakt na minimum.

Lidé si tento přístup velmi rychle osvojili a skutečně jej oceňují. „Jsem moc rád, že v současné situaci nikam nemusíme běhat a vše vyřídíme online,“ pochvaloval si jeden z rezidentů.

Forma kontaktu se u firem nemění jen směrem k zákazníkům. Byznysová jednání se u developerských a mnohých dalších společností konají formou videokonferencí, velmi vytížená je například služba Microsoft Teams. Ta v pondělí dokonce pod tlakem přihlášených lidí na home office řešila plošný výpadek.

Klienty společnosti Star Group nejčastěji zajímá, zda se vzhledem k současné situaci neposune termín dokončení více než 220 bytů, tedy etap F a G projektu Nové Chabry. Ty rozestavěla v říjnu stavební firma Swietelsky, v listopadu byl položen za přítomnosti Tala Groznera základní kámen. Zákazníci byli ujištěni, že vzhledem k mírné zimě původní termín platí a neočekává se zpoždění.

„Mohu zákazníky ujistit, že díky příznivému počasí, které přes zimu panovalo, je výstavba oproti stanovenému harmonogramu hodně napřed. Náskok je velký a v tuto chvíli dostatečný pro pokrytí případného nižšího tempa výstavby v době vládních bezpečnostních opatření,“ potvrdil Tal Grozner.

Dodržení původního termínu dokončení se předpokládá nejen pro byty, ale také pro tucet vil, které vznikají pod názvem Nové Chabry vily v těsném sousedství výstavby bytových domů.


O společnosti Star Group

Star Group Ltd. je společnost investorů se širokými odbornými znalostmi mezinárodního realitního trhu. Nové koncepty bydlení v České republice představuje společnost Star Group od roku 2003. Do dnešního dne dokončila a předala 1040 nových bytů ve čtyřech různých pražských lokalitách a více než 840 nových bytů je v současné době v různém stadiu přípravy či výstavby. Mezi aktuální projekty bydlení společnosti Star Group patří Nové Chabry a Nové Chabry vily.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.novechabry.cz

Autor: Star Group

Podobné články