RealityMIX.cz

Distribuční centrum Real Digital v Panattoni Parku Cheb South bylo vyhlášeno nejlepší průmyslovou budovou v Česku za poslední rok

Distribuční centrum Real Digital v Panattoni Parku Cheb South bylo vyhlášeno nejlepší průmyslovou budovou v Česku za poslední rok

19.2.2021: Stavitel průmyslových zón Panattoni opět triumfoval v prestižní oborové soutěži Best of Realty, která oceňuje ty nejlepší developerské projekty za posledních 12 měsíců. V kategorii průmyslových a logistických areálů zvítězilo distribuční centrum, které postavil pro společnost Real Digital v Panattoni Parku Cheb South. Vyhlášení výsledků a předání ocenění těm nejlepším proběhlo ve středu 17. února 2021 prostřednictvím online vysílání.

„V soutěží Best of Realty jsem si moc přál získat vítěznou trofej pro epidemií zkoušený Cheb. Budova Real Digital je mimořádná a přesahuje obzory průmyslového developmentu. Zmíním jen dvě čísla: 90 a 84. Při demolicích původního areálu chebských strojíren jsme recyklovali 90 % stavebního odpadu a samotné distribuční centrum má oproti běžnému průmyslovému standardu například o 84 % nižší spotřebu vody. Není divu, že jde o nejzelenější současnou industriální budovu na světě,“ sdělil Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko.

Jedinečná moderní hala, v níž se splachuje dešťovou vodou, stíní předokenními žaluziemi a jejíž okolí doplňuje hmyzí hotel i venkovní posilovna pro zaměstnance byla certifikována jako nejšetrnější průmyslová budova na světě dle nejnovějších standardů BREEAM 2016 New Construction. Projekt stavitele průmyslových zón Panattoni obdržel jako první v Česku známku Outstanding a rekordní skóre 90,68 %.

„Česká republika má v Chebu nejekologičtější halu pro moderní průmysl na celém světě, která právem sbírá i další ocenění. Je to završení cesty výstavby šetrných budov, kterou jsme si s Pavlem Sovičkou (Panattoni) vytyčili už v roce 2015. I díky tomu máme dnes jedno z nejzelenějších portfolií na světě, ve kterém hraje zásadní roli i vysoký podíl regenerace starých brownfieldů s dlouhou průmyslovou tradicí. Jsem rád, že je ČR opět na špici a že právě moderní haly dostaly takto prestižní ocenění. Razítko nejšetrnějšího přístupu ke světu kolem nás. Ano, ty haly, které jsou často neprávem označovány jako nešetrné škatule. Chtěl bych poděkovat celému týmu, který se na výstavbě i přípravě podílel,“ dodal Milan Kratina, CEO Accolade.

Best of Realty je považována za nejprestižnější oborovou soutěž v České republice. Z toho důvodů se jí také někdy přezdívá „český realitní Oscar“. Odborná porota se skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) a dalších profesních sdružení, agentur pro výzkum trhu, bankéřů, realitních makléřů a poradenských společností.

Představení společnosti Panattoni

Panattoni Development Company je jednou z největších světových developerských společností v soukromých rukách a má v Severní Americe a Evropě 33 poboček. Od zahájení činnosti ve střední Evropě v roce 2005 společnost dokončila dohromady přes 10,5 milionu m2 moderních průmyslových prostor v Polsku, České republice, Slovensku, Německu, Španělsku, Portugalsku, Nizozemí a Velké Británii. Nabízí průmyslové, skladové i kancelářské plochy. Specializuje se na stavby na klíč (BTS build-to-suit), které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. Panattoni obhájila již po páté za sebou pozici lídra evropského industriálního trhu. Mezi klíčové klienty patří společnosti jako Amazon, Arvato Services Polska, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker, Selgros a Tesco. Kromě České republiky má Panattoni kanceláře také v Polsku, Velké Británii, Lucembursku, Německu, Španělsku, Nizozemí a také na Slovensku.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.panattonieurope.com

Autor: Panattoni Development Company

Podobné články