RealityMIX.cz

Dopady koronaviru na realitní trh: utrpí zejména krátkodobé pronájmy, celkově zůstane trh stabilní

23.3.2020: Už po několika dnech mimořádných opatření je jasné, že koronavirová epidemie realitní trh mění. Krátkodobé změny jsou výrazné, v dlouhodobějším výhledu důvod k otřesům není. Nejvýrazněji propad pociťují vlastnící bytů určených ke krátkodobému pronájmu.

Turismus i cesty za obchodem jsou na minimu a dopady očekáváme minimálně v řádu měsíců. Část vlastníků se začíná orientovat na dlouhodobé pronájmy a díky neustálému hladu po bydlení v metropoli je prakticky jisté, že byty dlouho prázdné nebudou.

Na vyhodnocení dopadů na prodeje je zatím brzy. Nákup nemovitosti je dlouhodobé rozhodnutí, které lidé zatím nepřehodnocují. Část prohlídek se přesunula do online prostředí, stejně jako podpisy rezervačních smluv. V následujících týdnech může nastat mírné zpomalení prodejů dané spíš ochrannými opatřeními. Velmi zajímavá příležitost leží před investory. Akciové trhy přinášejí hodně nejistot a v takových momentech jsou nemovitosti bezpečným způsobem uložení peněz.

O společnosti LEXXUS
LEXXUS nabízí širokou nabídku nových bytů v developerských projektech, rodinných domů a pozemků v Praze a okolí. Již více než 25 let se specializuje na nové byty a je jejich největším prodejcem v Praze. LEXXUS je oblíbenou volbou náročných klientů, požadujících vysokou kvalitu služeb a nabídky.
Součástí realitní kanceláře LEXXUS je také značka LEXXUS NORTON, která se zaměřuje na prodej či pronájem výhradně luxusních, nadstandardních rezidenčních nemovitostí v nejlepších lokalitách Prahy a okolí.

- tisková zpráva -

Zdroj: LEXXUS

Autor: Peter Višňovský, ředitel realitní kanceláře LEXXUS

Podobné články