RealityMIX.cz

Forum Karlín změnilo majitele

Forum Karlín změnilo majitele

3.7.2019: Developeři Serge Bornestein a Jan Ludvík z firmy Karlín Group koupili provozovatele multifunkční haly Forum Karlín. Pro tuto akvizici spojili svoje síly s producentem Sergem Grimaux, zakladatelem několika společností z oblasti zábavního průmyslu, k nimž patří Ticketpro nebo Intellitix.

Grimaux je známý rovněž coby promotér koncertů hudebních hvězd jako Rolling Stones, Roger Waters, U2, David Bowie nebo Coldplay v řadě zemí, a to včetně České republiky.

Noví majitelé společnosti Forum Karlín, která stejnojmenný koncertní sál provozuje, chtějí ještě více využít jeho přednosti spočívající zejména ve špičkové akustice a rozšířit nabídku koncertů a dalších zábavných pořadů. Zaměří se také na vylepšení poskytovaných služeb nejen pro hudební produkci, ale i sympozia a konference a budou vyhledávat i nové příležitosti, kterým se dosud Forum Karlín nevěnuje. Serge Borenstein si novu akvizicí splnil svůj velký sen.„Hudba je mým největším koníčkem a vášní. Už jsem měl vlastní rádio, bylo to v Belgii v sedmdesátých letech. Vždycky jsem toužil provozovat vlastní hudební klub, a že se mi to splní v mém milovaném Karlíně, je neuvěřitelné. Naší ambicí je plně využít kvality současného koncertního sálu a vybudovat skutečné multifunkční forum nových technologií a myšlenek budoucnosti,“ řekl k akvizici Serge Borenstein.

Serge Borenstein stojí za přeměnou Karlína v architektonicky a urbanisticky ceněnou městskou čtvrť, která citlivě spojuje původní zástavbu s novou architekturou. Jeho společnost Karlín Group vlastnila také celý blok budov, kde nyní stojí Forum Karlín a budova vydavatelství Economia, a byla i projektovým manažerem jejich výstavby.

Forum Karlín bylo postavené v roce 2014 a má kapacitu necelých 4000 návštěvníků. Na celkovém architektonickém řešení projektu se podílel španělský architekt Ricardo Bofill. Projekt v roce 2014 získal Zvláštní cenu poroty v 16. ročníku soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články