RealityMIX.cz

Globus si pronajímá 61 500 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Jirny

Globus si pronajímá 61 500 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Jirny

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, a Globus Hypermarket Holding v úterý 15. března 2016 otevřely v Prologis Park Prague-Jirny na míru postavenou budovu o rozloze 32 500 metrů čtverečních.

Slavnostního otevření se zúčastnili jak zástupci společnosti Globus, tak společnosti Prologis. Ta je s více než 950 000 metry čtverečních logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v České republice (data k 31. 12. 2015).

Nové moderní distribuční centrum přiléhá k budově DC4, v níž Globus nedávno obnovil nájemní smlouvu na 28 916 metrů čtverečních. Budova je vybavena prostory s regulovatelnou teplotou pro uskladnění suchého a chlazeného zboží i čerstvých potravin a ovoce a zeleniny.

„Naše dlouhodobá spolupráce s Globusem je skvělým příkladem toho, čeho se snažíme s našimi zákazníky dosáhnout,“ řekl Martin Polák, senior viceprezident a ředitel Prologis pro střední a východní Evropu. „Jsem velmi hrdý na neúnavnou práci místního týmu na tomto projektu. Věřím, že tato budova bude Globusu pro jeho tuzemské operace sloužit stejně tak dobře, jako přilehlé prostory v posledních čtyřech letech,“ dodal Martin Polák.

„Bylo pro nás velmi důležité, aby byly splněny všechny naše specifické požadavky na skladovací prostory. S výsledkem jsme velmi spokojeni,“ uvedl Ondřej Zíka, ředitel logistiky Globusu. „Mimo to byl Prologis schopný nám zajistit více prostoru ,pod jednou střechou’, díky čemuž můžeme optimalizovat náš provoz v parku. Toto byl jeden z klíčových faktorů při rozhodování, zda naše zdejší distribuční prostory necháme téměř zdvojnásobit,“ doplnil Ondřej Zíka.

Prologis Park Prague-Jirny je moderní logistický park, ve kterém se v současné době nachází 255 tisíc metrů čtverečních distribučních prostor. Park je umístěn osm kilometrů východně od Prahy s přímým spojením na dálnici D11, což umožňuje efektivní distribuci na tuzemské trhy i do sousedních zemí.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články