RealityMIX.cz

Horizon získal 24 hektarů parcel ve Statenicích, výstavbu nového projektu plánuje zahájit do konce roku

Horizon získal 24 hektarů parcel ve Statenicích, výstavbu nového projektu plánuje zahájit do konce roku

29.3.2021: Developerská skupina Horizon oznámila úspěšné dokončení akvizice 240 000 metrů čtverečních parcel v obci Statenice v okrese Praha-západ, jež získala od skupiny Manghi Group. Na pozemku vyroste rezidenční projekt Aura – Bydlení Statenice, jenž postupně nabídne více než 500 jednotek v podobě rodinných domů i bytů a přispěje k posílení místní občanské vybavenosti. Zahájení výstavby, jakož i prodeje dvojdomů a vil z první fáze projektu, je plánováno na letošní podzim.

Projekt bude vznikat ve dvou hlavních etapách – během první fáze vyroste 79 dvojdomů a vil s plochou okolo 240 metrů čtverečních a nadprůměrně rozlehlými zahradami zhruba od 800 do 1 500 metrů čtverečních. Druhá fáze bude zahrnovat byty v dispozicích 1+kk až 5+kk s plochami od 30 do zhruba 120 až 130 metrů čtverečních, řadové domy a komerční prostory. Zahájení výstavby první etapy projektu Aura, která již má platné územní rozhodnutí, je naplánováno na letošní podzim s dokončením do 2,5 let.

Stejně jako při výstavbě všech svých rezidenčních projektů, i v tomto případě Horizon klade důraz na benefity, jež novou výstavbou zajistí pro širokou místní komunitu. Součástí projektu Aura proto bude výstavba 2 500 metrů čtverečních určených pro maloobchod a provoz služeb určených všem obyvatelům Statenic. „Na projektu spolupracujeme s původním majitelem pozemku, skupinou Manghi Group, jež vyznává stejné hodnoty jako my a má se i nadále zájem aktivně podílet na rozvoji kvality života ve Statenicích. Se zástupcem společnosti, Danilem Manghim, plánujeme podpořit výstavbu čističky odpadních vod a rádi bychom obci darovali pozemek s plochou 5 500 metrů čtverečních pro potenciální výstavbu základní školy,“ říká Yishay Furman, generální ředitel skupiny Horizon.

Statenice, obec nacházející se ve Středočeském kraji pouze 11 kilometrů od centra hlavního města, leží v údolí Únětického potoka. Svou polohou nabízí skvělé vyžití pro rodiny s dětmi i všechny, kdo hledají klidné zázemí s dobrou dostupností do města. „Ceny rezidenčních nemovitostí v Praze neustále stoupají, a právě obce v okolí hlavního města nabízejí skvělou příležitost pro výstavbu a pořízení kvalitního bydlení za přijatelnou cenu. Tento projekt bereme jako možnost alespoň částečně odpovědět na vysokou poptávku po bytových jednotkách v Praze, jíž nabídka nestačí uspokojovat,“ doplňuje Yishay Furman.

Investice do rezidenčního projektu Aura se bude odhadem pohybovat v řádu miliard korun. Kompletně dokončený by měl být v časovém horizontu 5 až 6 let.

Developerská skupina Horizon v současné době realizuje rezidenční projekty Rezidence Modřanka, Čámovka, Kay River Lofts a Zahálka, v průběhu letošního roku plánuje mít ve výstavbě postupně více než 1 000 bytových jednotek. Mezi dokončené projekty patří Velká Brána, Rezidence Vltava či Na Hrádku. Jakožto exkluzivní člen České rady pro šetrné budovy Horizon dbá na principy stavění ohleduplného k životnímu prostředí. Společnost klade důraz na nízkou energetickou náročnost budov, používané materiály a vytváření komunit v rámci projektů.

Více informací o projektech skupinky Horizon najdete na www.horizonholding.cz.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.horizonholding.cz

Autor: Horizon

Podobné články