RealityMIX.cz

HubHub Palác ARA otevřen

HubHub Palác ARA otevřen

6.6.2019: Přímo v centru Prahy, v sousedství Jungmannova náměstí, vzniklo nové coworkingové centrum - HubHub Palác ARA mezinárodního poskytovatele pracovních prostor HB Reavis. Rozkládá se na pěti podlažích funkcionalistické budovy v Perlové ulici a je již druhým pražským HubHubem této společnosti. Touto expanzí HubHub reaguje na stále rostoucí zájem startupů a inovativních firem a zároveň plánuje rozšíření vlastních vzdělávacích aktivit.

Druhý pražský HubHub vyniká nejenom svojí adresou, ale i budovou, v níž sídlí. Funkcionalistický Palác ARA, respektive bývalý obchodní dům Perla, prošel kompletní rekonstrukcí a dnes v něm HubHub nabízí více než 350 pracovních míst v kancelářích i flexibilních prostorách s přístupem 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, a to klidně i s domácím mazlíčkem. Nechybí plně vybavené kuchyňky s filtrovanou vodou, kávou a čajem, zasedačky, sprcha, telefonní „budky“ či relax zóny. Za zmínku stojí i dvě terasy poskytující výhled na historické centrum metropole a Pražský hrad. Celé jedno podlaží pak zabírá eventový prostor určený pro interní i externí akce o kapacitě až 120 lidí. Zde bude HubHub pokračovat v organizování řady vzdělávacích aktivit a eventů zaměřených na rozvoj startupové komunity. Od léta v prostoru přibude ještě interní bistro pro členy.

Stejně jako HubHub Na Příkopě 14 bude i Palác ARA sloužit především freelancerům a startupům, ale i větším týmům a specializovaným projektům. Noví členové rozšíří už tak velmi zajímavou a významnou startupově zaměřenou komunitu, která čítá taková jména, jako jsou Pipedrive, Productboard a nebo InnovEYtion Hub společnosti EY.

Jedním z prvních členů HubHub Palác ARA se stala pobočka americké společnosti Workday, jejíž pražský tým se specializuje na machine learning a data science: „Od akvizice společnosti Stories.bi jsme zdvojnásobili tým a hledali jsme flexibilní prostor v historickém centru Prahy, kde sídlí i další technologicky zaměřené firmy,“ říká Vojta Roček, Augmented Analytics Director společnosti Workday.

Autory interiérů HubHub Palác ARA jsou architekti ze Studia Reaktor. Ti se inspirovali historií budovy Paláce ARA, která od svého dokončení v 30. letech 20. století po dlouhé roky plnila funkci obchodního domu, a vytvořili z ní pomyslný pětipodlažní „obchodní dům s talenty“. To vyjadřuje doposud velmi úspěšnou snahu HubHubu vytvářet komunitu talentovaných lidí a firem a pomáhat jim dále růst a vytvářet nové příležitosti. K tomu přispívá nejen samotná mezinárodní komunita členů, ale i vlastní vzdělávací akce a ekosystém, který propojuje startupy s korporátním světem, investory, neziskovými organizacemi a vzdělávacím sektorem.

HubHub Palác ARA není jediným přírůstkem do mezinárodní coworkingové sítě za poslední měsíce. Nedávno otevřely své dveře nejen startupovému světu i nové pobočky ve Varšavě, Budapešti a v centru Londýna.
Coworkingovou siť HubHubu tak nyní tvoří osm lokalit v pěti zemích s více než 1 400 členy. Všechny zahraniční lokality jsou přístupné i pražským členům.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: TZ HB Reavis

Podobné články