RealityMIX.cz

I Praha bude mít své SO-HO s lofty a byty inspirovanými industriálními Holešovicemi

I Praha bude mít své SO-HO s lofty a byty inspirovanými industriálními Holešovicemi

28.3.2022: Na realitní trh v České republice vstupuje největší slovenský developer v oblasti bytové výstavby, společnost CRESCO REAL ESTATE. Pro svůj vůbec první rezidenční projekt v Česku si firma vybrala bývalý industriální areál Tesly Holešovice, který se dočká zásadní proměny. Na místě současného zanedbaného parkoviště a nevyužívané industriální budovy vznikne moderní rezidenční komplex s téměř pěti sty byty.

Stavba SO-HO Rezidence byla zahájena v druhé polovině února úvodní etapou, která se zaměří na rekonstrukci objektu bývalého podniku Tesla Holešovice v ulici V Háji. Tato, již několik let nevyužívaná, průmyslová budova nyní projde kompletní přestavbou a modernizací. Výsledkem bude 148 výjimečných bytů a loftů s industriálním charakterem, které své nové rezidenty přivítají na přelomu roku 2023 a 2024.

Industriální DNA v krvi

Vzhledem k charakteru budovy vznikne v rámci první etapy SO-HO Rezidence celá řada bytů loftového typu se světlou výškou téměř čtyři a půl metru. „O tyto byty, které mají mimochodem také v části vnitrobloku svou předzahrádku, je mezi kupci největší zájem,“ říká Jan Štembera, vedoucí prodeje české pobočky CRESCO REAL ESTATE a doplňuje: „Také byty v druhém patře mají nadstandardní světlou výšku více než tři a půl metru. Ta umožňuje kreativní moderní vestavby, jak je známe ze zahraničních loftových inspirací. Byty v posledních patrech jsou také dvoupodlažní, mezonetové v dispozici 3+kk až 4+kk. Ty si získají zájemce, kteří mají rádi neotřelé prostory s možností zajímavých designových návrhů interiéru a ocení komfortnější prostor.

Holešovické SO-HO (SOuth HOlešovice) je odkazem na podobnou atmosféru newyorské čtvrti SoHo (South of Houston Street). „Prožil jsem v Holešovicích mnoho let, vnímám místní atmosféru a energii, která mi tady v některých místech velmi připomíná New York a jeho SoHo,“ vysvětluje Robert Jašek, ředitel kreativní agentury Graffitti Networks, která stojí za vizuálním stylem projektu.

Nová městská alej s promenádou

Projekt SO-HO, není klasickým developerským projektem. SO-HO charakterizuje nový přístup v koncepci městské výstavby, pro kterou je mimo jiné charakteristická kvalita architektury v parteru a jeho dialog s okolím a zelení. V ul. Dělnická, kde je odstup od rušné silnice úctyhodných 20 metrů, naleznete městskou alej se vzrostlými stromy, výsadbu včetně okrasných travin a barevných trvalek dle návrhu známé krajinářky Štěpánky Šmídové. Střechy a střešní terasy jsou z většiny osazeny extenzivní zelení. Ta pomáhá ochlazovat objekt v parných letních měsících a přispívá tak kvalitě klimatu v dané lokalitě.

V přízemí první etapy projektu vznikne promenáda s obchody místního charakteru, fitness a kavárnou. „Můžeme prozradit, že známá holešovická Toustárna zde nalezne novou adresu,“ upřesňuje Aleš Svatoň, ředitel české pobočky CRESCO REAL ESTATE.

Architektura novostavby SO-HO Rezidence (2. a 3. etapa)

CRESCO Real Estate uspořádalo architektonickou soutěž, jíž se zúčastnila česká, slovenská i zahraniční architektonická studia. Za vítězným návrhem druhé a třetí etapy stojí ateliér QARTA Architektura.

„Naším návrhem nově vznikající části SO-HO Rezidence navazujeme na budovu bývalé Tesly Holešovice a dotváříme tak v místě klasickou strukturu holešovických bloků. Prostupnost a živý parter budov považujeme ve fungujícím městě za samozřejmost. V konceptu jsme pečlivě pracovali na promyšlených detailech domů,“ říká architekt David Wittassek, jeden z partnerů ateliéru QARTA Architektura.

Novostavba se svými šesti bytovými vchody oběhne podél ulic Jankovcova a Tusarova a zároveň s ní vznikne vnitroblok s městskou zelení, které bude také přístupné veřejnosti.

První rezidenti se nastěhují už na počátku roku 2024

Celý projekt SO-HO Rezidence má již platné stavební povolení. Generálním dodavatelem první etapy stavby byla vybrána společnost EMEXKON, které již bylo předáno staveniště projektu a stavba první etapy je zahájena. „Modernizace a transformace původní budovy Tesly bude trvat necelé dva roky,“ vysvětluje Aleš Svatoň, ředitel české pobočky CRESCO REAL ESTATE. „Další etapy jsou ve fázi výběru generálního dodavatele projektu a naváží s přibližně půlročními odstupy. Dokončení druhé a třetí fáze plánujeme na rok 2025,“ vysvětluje plány developera.

Klíčové zkušenosti ze světa

„Naší inspirací je celý svět. Vnímáme, jak se vyvíjí architektura a otázka rezidenčního bydlení nejen u nás na Slovensku, nebo zde v České republice,“ říká Štefan Beleš, zakladatel a předseda představenstva skupiny CRESCO REAL ESTATE a doplňuje: „Urbanistická regenerace je velkým tématem mnoha evropských a severoamerických měst. V lokalitách brownfieldů v Kodani, Londýně, nebo New Yorku vznikají nové čtvrti, které si zachovávají svůj industriální charakter, ale díky nové energii se stávají žádanými místy pro práci i život. Jsem potěšen, že i my svým dílem můžeme přinést zkušenost a energii k rozvoji tohoto výjimečného místa v Holešovicích.“ Pro slovenskou společnost CRESCO REAL ESTATE jde o skutečně velkolepý vstup na český trh. Výše investiční hodnoty SO-HO Rezidence se pohybuje v řádu jednotek miliard korun.

Nové prodejní centrum

Zájemci o bydlení v SO-HO Praha si budou moci vizualizace připravovaných bytů prohlédnout zblízka v showroomu SO-HO Rezidence, který naleznou v budově Classic 7, vchod C na adrese: Jankovcova 1037/49, Praha 7 Holešovice vždy v pracovní dny od 9,00-17,00. Prodejní centrum je v pěší vzdálenosti od pozemku SO-HO Rezidence. V prodejním místě budou rovněž profesionálně zodpovězeny veškeré dotazy týkající se projektu. Aktuálně jsou v prodeji vybrané byty z 1. a 2. etapy.

Webové stránky projektu SO-HO

O developerovi
Společnost CRESCO REAL ESTATE byla založena v roce 1992 slovenským byznysmenem Štefanem Belešem. Z hlediska objemu realizací je největším slovenským rezidenčním developerem. Vizí společnosti je přinášet dostupné a kvalitní odpovědi na otázky současného městského bydlení. Inspiraci čerpá z celého světa, a její bohaté zkušenosti z bytové a komerční výstavby na Slovensku jsou pilířem její strategie. Mezi poslední realizace patří nová bratislavská čtvrť Slnečnice, prémiový rezidenční komplex UNIQ Majakovského, mrakodrapy III věže či rezidence velvyslance USA na Slovensku.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.cresco.cz

Autor: CRESCO REAL ESTATE

Podobné články