RealityMIX.cz

Ideální místo k bydlení: Na co byste se měli zaměřit?

Ideální místo k bydlení: Na co byste se měli zaměřit?

24.9.2019: Jaké parametry by podle vás měl splňovat ideální domov? Přečtěte si, jak čelit překážkám a bydlet podle vlastních snů. Pojďte se s námi inspirovat v našem článku.

Byt, či dům?
Tohle je zásadní otázka a bez odpovědi na ní se nikam neposunete. Je pro vás prioritou dostatek místa kolem sebe, nebo se spokojíte s menším prostorem? Potřebujete mít sklep, zahradu a garáž, nebo vám vyhovuje pár místností? Počítejte také s tím, že za pár let se váš životní standard a priority mohou výrazně proměnit.

Tip: Chtěli byste najít ideální domov? Bez spolehlivé hypotéky se daleko nedostanete. Výhodnou nabídku s výhodami flexibilního splácení vám poskytne například MONETA Money Bank.

Prozkoumejte okolí
Dalším důležitým bodem při výběru nemovitosti je to, kde se váš domov bude nacházet. Chcete bydlet spíš v ruchu města, nebo jste pro klidnější život na venkově? Zjišťujte všechno podstatné, co se týká dané lokality. Jestliže máte například problémy se spánkem, dejte si pozor na místa, kde se nacházejí rušivé elementy jako hlučná silnice, koleje, kde denně projede velké množství vlaků, nebo bar ve vedlejším vchodu.
Zaměřte se také na výhled, který budete mít na očích každý den. Může to nakonec ovlivnit celkový dojem z bytu a sehrát velkou roli při výběru domova. Dívali byste se raději na park se stromy, na řeku, nebo na rušnou ulici uprostřed sídliště?

Dostupnost do práce a do školy
Jezdíte autem? Zjistěte si, zda jsou v okolí dobré podmínky pro parkování. Spoléháte se na městskou dopravu? Prozkoumejte, jestli to nemáte daleko na zastávku autobusu či tramvaje. Pokud plánujete rozšířit rodinu nebo už děti máte, myslete také na ně a zaměřte se na lokalitu se snadnou dostupností školky a školy. Ale ani vy určitě nechcete trávit hodiny dojížděním do práce a z práce. Zaměřte se proto také na vzdálenost do zaměstnání. V blízkosti domova by neměl chybět supermarket či alespoň menší obchod s potravinami a zdravotnické centrum.

Další parametry bydlení
Zaměřte se na to, zda jsou v domě sklepní prostory. Je tu také výtah, nájezdová rampa, zkrátka vše pro bezbariérový přístup? Možná to pro vás nyní není aktuální, ale časem budete řešit i to, jak se pohybovat s kočárkem. A pokud plánujete na vybraném místě setrvat, tak vám to přijde vhod i ve stáří.
Pořizujete-li si rodinný dům, nezapomeňte si pozorně prohlédnout zahradu. Vede k ní cesta, abyste k ní zajeli autem nebo se zahradními stroji? Možná budete časem řešit úpravy a rekonstrukce, v takovém případě určitě nebudete chtít materiál přenášet domem.

Tip: Pokud plánujete žádat o hypoteční úvěr, buďte o krok napřed s kalkulačkou hypotéky. Na základě kupní ceny nemovitosti, možnosti půjčky a doby splácení zjistíte, na kolik vás vyjdou měsíční splátky.

Iveta Nečesalová
Copywriter

Zdroj: eVisions Advertising

Podobné články