RealityMIX.cz

Investoři Crowdberry vložili kapitál do developerského projektu na Lipně

Investoři Crowdberry vložili kapitál do developerského projektu na Lipně

25.4.2022: Čeští a slovenští investoři skrze platformu Crowdberry investovali přes 46 miliónů korun do developerského projektu Apartments Lipno. Projekt chystá společnost Top Building Group, která touto cestou otevřela investorům možnost podílet se na výstavbě v atraktivní rekreační oblasti.

Společnost Top Building Group při získávání prostředků na akvizici pozemku a realizaci developerského záměru na severu Lipna vsadila na apetit soukromých investorů, kteří cítí v rekreačních nemovitostech potenciál. Přes investiční platformu Crowdberry se rozhodla získat přes 90 miliónů českých korun. První tranši investice ve výši 46 miliónů pro pořízení pozemku a financovaní prací souvisejících s přípravou projektu zainvestovalo přes 70 českých a slovenských investorů, kteří mohli investovat od částky 500 000 Kč při cíleném počátečním výnosu 20–25 %. Vyšší očekávaný výnos odráží fakt, že investoři do projektu vstupují v brzké fázi, už při koupi pozemku, a investice slouží jako část potřebného vlastního kapitálu Investoři se tedy stávají spolumajiteli projektu.

Crowdberry je partner, který záměr nejen financuje, ale dokáže pomoct i s jeho realizací,“ říká Robert Růžička, jednatel společnosti Top Building Group. „Vážíme si především transparentního jednání ze strany Crowdberry a konzistentních požadavků na nás jako na developera, stejně jako individuálního přístupu.“

Projekt přilákal i slovenské investory

Čeští investoři jistě zaznamenali změny trhu s rekreačními nemovitostmi během pandemie Covid-19, kdy na úkor zahraniční turistiky zesílil význam a možnosti rekreace přímo v České republice. Zvýšená poptávka tak za poslední 3 roky zvedla ceny rekreačních objektů o 32 % a lipenská oblast, kde projekt vyroste, patří navíc bez debat k těm nejoblíbenějším. Důvěra v tuto investici není u Čechů s nadsázkou až tak překvapivá, na přitažlivost českého moře vsadili ale i slovenští investoři, kterých bylo nakonec 60 %.

Strategická poloha Lipna, které láká českou i rakouskou klientelu, a navíc nabízí vyžití v létě i v zimě, se zdá být univerzální a srozumitelná. Navíc se objevuje snaha výstavbu v této oblasti regulovat, význam a cena takového projektu tudíž ještě poroste. I díky tomu, že vznikne v klidnější severní části, která netrpí nadměrným turismem jako hlavní centra na Lipně. Robert Růžička doplňuje: „Již v květnu chceme začít s prodejem. Věříme, že zákazníci klidnou lokalitu v dosahu turisticko-rekreačních center ocení.“

Apartments Lipno nabídne celkem 137 apartmánů s restaurací a recepcí v 18 bytových domech. Projekt vznikne ve dvou etapách. V prvních se postaví 69 bytů v 9 domech. „Jednotky budou na prodej koncovým uživatelům, kteří mohou získat buďto útočiště v populární rekreační oblasti nebo získat zajímavou investiční nemovitost s dodatečným výnosem,“ říká Samuel Frankl, investiční manažer Crowdberry. „Naši investoři získají participují na zisku z tohoto prodeje. Na platformu budeme ještě připravovat druhou tranši ve výši 45 miliónů korun,“ dodává.

Pro Crowdberry jde o první uzavřenou investici v rezidenčním segmentu v České republice. V minulosti získalo prostředky pro logistické haly KLM na Slovensku v Nitře a Trnavě, pro retail park v Piešťanech nebo domov pro seniory Dúbravská oáza v Bratislavě. Crowdberry v roce 2021 také otevřelo nemovitostní fond kvalifikovaných investorů CB Property Investors.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.crowdberry.eu

Autor: Crowdberry

Podobné články