RealityMIX.cz

Investovat do nemovitostí se stále vyplatí, nyní táhnou regionální města

Investovat do nemovitostí se stále vyplatí, nyní táhnou regionální města

12.12.2019: Koupě nového bytu nemusí být jen otázkou zkvalitnění úrovně vašeho bydlení, ale může to být také příležitost, jak zhodnotit volné finanční prostředky. Pokud se pro takový krok rozhodnete, je užitečné se po vhodné nemovitosti porozhlédnout i mimo pražský region.

Platí stále tvrzení, že důležitá je znalost prostředí a produktu, do kterého chcete investovat, případně vědět s kým se poradit, kde najít věrohodné informace s vypovídající hodnotou.

Některé regiony drží vysokou cenu vzhledem k dlouhodobě převažující poptávce (Praha, Brno), jiné mírně stagnují vzhledem k nedostatečné infrastruktuře, vyšší nezaměstnanosti, slabému občanskému vybavení nebo jiným negativním faktorům ovlivňujícím poptávku po bydlení. Některé regiony mají pro budoucí růst a schopnost zajistit si vysokou obsazenost stále svůj potenciál.

Například podle analýz nového startupového projektu Flat Zone, který sleduje vývoj domácího bytového trhu, se jako vhodný region pro investici jeví Plzeňský kraj. Očekávaný výnos z budoucího pronájmu nového bytu je v regionálních městech. V čele s Plzní, stále v mnohem výhodnějším postavení než jiné běžné finanční investice. Ve srovnání s hlavním městem i o několik procentních bodů vyšší.

Jednou z možností, jak v Plzni vhodně investovat, je nyní nákup nového bytu projektu VZahrádkách. Areál čtyř bytových domů, který dohromady nabízí více než 100 bytů, bude dostavěn do konce příštího roku.

V každém z nových domů projektu V Zahrádkách bude vždy více než 25 bytových jednotek. Převládají kompaktní byty s dispozicemi 3+kk. Díky výměře těchto dispozic (65m²) je úvodní investice do podobného bytu atraktivnější a očekávaný výnos v dané kategorii nezanedbatelně vyšší. Relativně velký podíl však tvoří rovněž ty jedno a dvoupokojové, které bývají pro nájemní bydlení často žádanější.

Bytové jednotky budou mít velká okna s panoramatickým výhledem na Plzeň. Součástí bydlení budou i balkóny a v nejvyšších podlažích velkoprostorové terasy s plochou přes 60 m2. Jednotlivé byty budou mít samozřejmě i sklípky. Parkování bude zajištěno jak v podzemních garážích, tak přímo u domů.

V okolí je již nyní dostatek zeleně. Hned v sousedství je pak Obchodní centrum Plzeň. Díky ulici Rokycanská se odsud navíc jak vy, tak vaši nájemníci dostanou rychle nejen do centra západočeské metropole, ale i na druhou stranu po dálnici směrem k hlavnímu městu.

Trigema, V Zahrádkách

Zdroj: Trigema, V Zahrádkách

Autor: Komerční prezentace

Podobné články