RealityMIX.cz

Investujte do nemovitostí, nejlépe do komerčních nemovitostí

Investujte do nemovitostí, nejlépe do komerčních nemovitostí

12.7.2022: Téma inflace se dotýká nás všech. Je to aktuálně velmi diskutované téma stejně jako, kam nejlépe investovat peníze, aby neztrácely svou hodnotu a to dlouhodobě. Komodity, kryptoměny, dluhopisy, rezidenční nemovitosti. Jeden typ nemovitostí je však velmi často opomíjen, jsou to komerční nemovitosti, resp. obchodní prostory a kanceláře.

V nabídce realitních kanceláří a u rezidenčních developerů jich není mnoho. K pronájmu jich je dost, ale ke koupi nikoliv. Přitom se jedná o investiční příležitost srovnatelnou s bytovou jednotkou, kdy vstupní investice do interiérového uspořádání a vybavení jsou podobné. Velkou výhodou komerčních prostor je, že oproti bytu se do komerčních prostor stěhují společnosti, resp. nájemci, na dlouhodobý pronájem a často si finální úpravy interiéru financují podle svých představ, jsou schopni zaplatit vyšší kauci či navýšit záruku.

Další velkou předností při koupi komerční nemovitosti oproti bytům je, že u dokončených jednotek zejména v developerských projektech nedocházelo za poslední kvartály k navýšení ceny. Nejdříve tu byl COVID a nyní válka na Ukrajině. Ceny bytů rostu, ceny komerčních nemovitostí většinou ne. Nájmy však rostou s inflací, a to jak u bytů, tak u komerčních prostor. Je zde tedy mnoho výhod, proč nyní investovat do nákupu těchto nemovitostí, zvláště, když některé komerční prostory jsou nabízeny s cenovou pobídkou či finanční příspěvek pro finální dokončení.

Společnost SATPO nabízí aktuálně v Rezidenci Vitality, oceněnou Best of Realty 2018, poslední dva obchodní prostory na prodej s 5 % slevou či 6 měsíců období rent free. Nachází se v rezidenční čtvrti pod pražským Petřínem v docházkové vzdálenosti do OC Nový Smíchov u metra Anděl. Obchodní prostory jsou vhodné jako showroom, obchod, výdejna zboží či reprezentativní prostor pro poskytování finančních, právních služeb či z oboru zdravotní péče o zdraví a tělo.

Více na www.satpo.cz

- komerční prezentace -

Zdroj: www.satpo.cz

Autor: SATPO

Podobné články