RealityMIX.cz

Jak vybrat povlečení? Vsaďte na kvalitu materiálu

Jak vybrat povlečení? Vsaďte na kvalitu materiálu

3.8.2020: V současné době najdeme na trhu širokou škálu nejrůznějších velikostí, materiálů i vzorů povlečení. Přečtěte si několik našich typů, díky kterým si vyberete to, ve kterém budete spát doslova jako v bavlnce.

Při výběru povlečení rozhodují různé aspekty a všechny jsou velmi důležité. Na pohodlné posteli, kvalitním roštu i matraci a komfortním povlečení je postaven základ našeho spokojeného spánku, díky kterému se můžeme budit každý další den svěží. Pojďme se společně podívat na základní typy povlečení, ze kterých můžeme vybírat.

Zaměřte se na materiál
Povlečení neposuzujte jen podle vzhledu, ale i praktičnosti, ročního období a kvality. Prodyšná bavlna umožní v létě proudění chladného vzduchu a v zimě udrží teplo. Nejkvalitnější ložní prádlo se vyrábí ze 100% česané dlouhovláknité bavlny, která je příjemná na omak, má vysokou pevnost i savost, barevnou stálost a nezpůsobuje alergické reakce. Kvalitní povlečení českého výrobce Zdeněk Staněk navíc vyniká originálním vzhledem, precizním ušitím a v nabídce je více než 300 vzorů.

Na léto i na zimu
V zimním období oceníte zejména teplý flanel. K oblíbeným materiálům patří i snadno udržovatelné krepové povlečení. Pokud si chcete dopřát skutečný luxus, vsaďte na saténové či damaškové povlečení nebo třeba atlas. Všechny děti pak potěší povlečení s dětským motivem, které zakoupíte do postýlky, na menší postele i na klasickou postel. Vybírat můžete z různých rozměrů. Klasických, prodloužených i velmi oblíbených francouzských rozměrů na dvojlůžko.

Důležitá je i gramáž
Pokud je bavlněná tkanina řídká, má větší srážlivost, proto se zaměřte i na gramáž, která je dána hustotou tkaní a pevností příze. Jemná a hustá plátna z česaných rovnoměrných přízí mívají gramáž 125-130 g/m2 a u varianty dokonce LUX 135-140 g/m2. Vysoká gramáž tkanin je příjemnější na omak než klasická plátna. Navíc se nemusíte obávat, že se vám při praní povlečení srazí. Při praní na 60 °C odstraníte všechny nečistoty a bakterie, což ocení všichni alergici. Některé vyperete i na 95 °C.

Důkladně měřte
Pečlivě si změřte polštáře i přikrývky. Povlečení je dostupné v různých rozměrech a můžete si zvolit zapínání na zip nebo knoflík. Pro náročné klienty jsou k dispozici i osmidílné sady v průhledné tašce na zip s uchem, zahrnující dva povlaky na přikrývku a polštář, dva povlaky s ozdobným lemem na polštářky a dva plněné polštáře dutým vláknem. Přes formulář si můžete objednat i atypický rozměr.

Barvy a vzory
Můžete si zvolit povlečení v neutrálních a tlumených barvách s nenápadnými vzory, anebo vsadit na originální povlečení se špetkou extravagance. Povlečení vám může připomínat dovolenou u moře, nebo může být třeba poseto abstraktními vzory, které povzbudí vaši fantazii. Barevné povlečení změní vaši ložnici k nepoznání a zvedne vám náladu. Vzory mohou být elegantní, výrazné, hravé i decentní.

Krepové povlečení
V dnešní hektické době nechceme stát hodiny u žehlicího prkna. Krepové povlečení se žehlit nemusí a ušetříte spoustu času, který můžete věnovat důležitějším věcem. Na materiálu ze 100% prodyšné bavlny se střídá zvrásněné a hladké puflování.

Bavlněné povlečení
Nestárnoucí stálicí lůžkovin je bavlněné povlečení, ve kterém budete spát doslova jako v bavlnce. Má atraktivní vzhled a díky 100% bavlně a přírodním materiálům je velmi příjemné k pokožce. Vybrat si můžete variantu MEDIUM a LUX.

Saténové povlečení
Má hustou a pevnou strukturu s velmi jemným povrchem. Bavlněný satén patří ke špičkovým produktům a vyznačuje se příjemnou hebkostí, dlouhou životností, vysokou prodyšností a savostí. Navíc v létě chladí a v zimě hřeje.

Flanelové povlečení
Flanel je hřejivá, lehká a na dotek příjemná tkanina ze 100% bavlny. V zimních měsících je velmi oblíbený pro svou vysokou hřejivost. Navíc se flanelové povlečení snadno udržuje a je velmi příjemné na dotek.

Damaškové povlečení a Atlas grádl
Pokud chcete povlečení vyprat na 95 °C, vsaďte na damaškové povlečení nebo na variantu Atlas grádl, kdy látka při výrobě projde procesem sanforizace a mercerizace. Má dlouhou životnost a často se používá i do ubytovacích zařízení.

Nezapomeňte na děti
Vybrat si můžete i kvalitní povlečení s dětským motivem. Bohatá škála vzorů natištěných na hladké bavlně nebo bavlněném krepu potěší všechny děti. Sortiment zahrnuje i licenční povlečení s pohádkovými postavičkami nebo oblíbenými hrdiny.

- komerční prezentace -

Zdroj: www.zdenekstanek.cz

Autor: Zdeněk Staněk - český výrobce ložního prádla

Podobné články