RealityMIX.cz

Je lepší bankovní nebo nebankovní půjčka na bydlení?

Je lepší bankovní nebo nebankovní půjčka na bydlení?

21.6.2021: Když už půjčku, tak na něco skutečně důležitého a nezbytného. Do této kategorie se rozhodně řadí i bydlení. Málokdo má tolik úspor, aby mohl výdaje s tím spojené financovat bez úvěru. Řada lidí proto začne vybírat ten pravý a při tom si položí otázku: Je lepší půjčka bankovní, nebo nebankovní? I když se může na první pohled zdát, že odpověď je jednoduchá, není tomu tak.

Nebankovní půjčky už nejsou takové riziko
V první řadě je třeba si uvědomit, že nebankovní společnosti už musí být držitele příslušné licence, stejně jako musí své klienty náležitě prověřovat. Nebankovní úvěry už proto nejsou až tak rizikové a pochybné, jako tomu bylo dříve. Zároveň je ale nutné připomenout, že vždy záleží na konkrétním poskytovateli a jeho portfoliu půjček, historii, velikosti i přístupu ke klientům.

Banka jako jistota rozsáhlejší nabídky
Když jde o samotnou úvěrovou nabídku spojenou s financováním bydlení, může být zajímavou možností banka. Kromě klasických účelových a neúčelových spotřebitelských úvěrů nabízí také klasické, stejně jako americké hypotéky. Každý tak může volit typ úvěru, který mu vyhovuje nejvíce. Oproti tomu nebankovní společnosti se obvykle omezují jenom na spotřebitelskou půjčku a americkou hypotéku.

Nebankovní společnost jako záruka moderního přístupu
Co nebankovním společnostem nelze upřít, to je určitá jistota modernějšího přístupu. Zatímco především větší banky jsou stále spojeny s náročnější administrativou, u nebankovních společností často dominuje určitá rychlost a jednoduchost. Mezi tu může patřit i možnost online vyřízení, jednoduché doložení příjmu, či dalších nezbytností.

Výhodnost rozhoduje
Oba dva segmenty mají své pro a proti. Základem výběru bude však vždy vyhovující parametr půjčky a hlavně její výhodnost. Co už dávno neplatí, to je fakt, že by nebankovní společnosti byly extrémně nevýhodné. Mnohdy se bez problémů vyrovnají řadě bank. Proto není dobrým postupem je z výběru automaticky vyřazovat.

- komerční prezentace -

Zdroj: www.jirkovapujcka.cz

Autor: Jirkovapujcka.cz

Podobné články