RealityMIX.cz

Karlín Group společně s The Fizz Prague právě dokončují největší studentskou rezidenci v České republice. Velký zájem českých vysokoškoláků vyvažuje aktuálně chybějící zahraniční studenty

Karlín Group společně s The Fizz Prague právě dokončují největší studentskou rezidenci v České republice. Velký zájem českých vysokoškoláků vyvažuje aktuálně chybějící zahraniční studenty

3.9.2020: Do největší novodobé tuzemské studentské rezidence, kterou v pražských Holešovicích dokončuje společnost Karlín Group, se již brzy začnou stěhovat první nájemníci. THE FIZZ, značka skupiny International Campus, s níž Karlín Group objekt staví, začala v těchto dnech uzavírat nájemní smlouvy s prvními studenty. Zájem o pronájem v minulých měsících předběžně projevilo bezmála 2 000 mladých lidí. International Campus přitom s ohledem na současnou koronavirovou krizi očekává, že mezi ubytovanými bude více tuzemských studentů, než původně předpokládal.

Studentská rezidence „THE FIZZ Prague“ se liší od klasických kolejí nebo ubytoven. U vlastních studentských apartmánů je kladen důraz na soukromí a jejich vybavení bylo vyrobeno na míru. V objektu bude k dispozici rovněž řada prostor, kde se studenti mohou vzájemně potkávat, jako je party místnost, rozlehlá terasa se sky-barem či místo na letní grilování. A také podzemní parkoviště pro 71 vozů. Studentům budou sloužit také studovny, dva malé kinosály, jeden velký multifunkční sál a velká kuchyně s vybavením pro případné společné vaření. V areálu bude i velká úschovna kol nebo prádelna.

Kompletní stavbu se podařilo dokončit ve slíbeném termínu před zahájením nastávajícího akademického roku, a to i přes složitou situaci spojeno s epidemií koronaviru. „Vlastní kolaudace objektu, který se začal stavět loni na jaře, proběhne v polovině srpna, v září se do svých pokojů začnou stěhovat první studenti,“ sdělil generální ředitel Karlín Group Jan Ludvík. Rezidence, která nabídne studentům v 539 pokojích celkem 675 postelí, má osm podlaží s celkovou obytnou plochou přes 16 500 metrů čtverečních a její výstavba stála více než 500 milionů korun.

Pražská rezidence se mírně liší od ostatních, které International Campus provozuje v několika dalších zemích Evropy, kde spravuje již přes 5 000 jednotek. Součástí rezidence je totiž větší množství dvoulůžkových pokojů, kterých bude plná čtvrtina. To umožňuje nabídnout studentské bydlení širší skupině zájemců, zejména z České republiky. „Zájem českých studentů je skutečně výrazný, a to nejen o dvoulůžkové, ale i o jednolůžkové pokoje,“ uvedla obchodní manažerka International Campus Diana Streletskiy. Tuzemští vysokoškoláci tak zčásti nahrazují poptávku mladých lidí z jiných zemí, pro které kvůli koronaviru v minulých týdnech platila či nadále platí cestovní omezení. Z velkých zemí se to týká zejména Ruska, odkud se mladí lidé nyní nemohou stěhovat do Prahy.

Nábor v Česku podpořil International Campus prezentacemi na tuzemských univerzitách. „Spolupracujeme s velkými pražskými školami, mimo jiné s Karlovou univerzitou, ČVUT, Anglo-americkou univerzitou, Metropolitní univerzitou, CEVRO, našimi partnery jsou ale i studentské agentury a organizace a jazykové školy,” doplnila Diana Streletskiy.

Ceny ubytování v rezidenci se liší v závislosti na velikosti pokojů a na nadstandardním vybavení, které je možné si přiobjednat během rezervace pokoje. Bližší informace (nejen k cenám) jsou uvedeny na internetových stránkách www.the-fizz.com (v češtině, angličtině a dalších jazycích).

Stavba vzniká u křižovatky ulic Na Zátorách a Partyzánská, poblíž vlakového nádraží a stanice metra Nádraží Holešovice. Jedná se o významné pražské rozvojové území, stojící na prahu rozsáhlé transformace v moderní městskou čtvrť. Zároveň je i v blízkosti klidových zón – Stromovky a Troji. Budova je v dosahu 20 minut cesty hromadnou dopravou k významným pražským vysokým školám. Pro společnost Karlín Group představuje objekt studentské rezidence první dokončený projekt v oblasti Holešovic, kde v budoucnu plánuje své další rozvojové aktivity.

- tisková zpráva -

Zdroj: Karlín Group

Autor: Karlín Group

Podobné články