RealityMIX.cz

Knihy poskytují právním kancelářím profesionální vzhled

Knihy poskytují právním kancelářím profesionální vzhled

Začínáte podnikat a hledáte vhodné prostory? Nebo hledáte nové větší kanceláře a potřebujete poradit a pomoci?

Jak by měly vypadat a co by nemělo chybět v kancelářích právníků a advokátů? Jak si vybrat správný stůl a židli a uspořádat pracovní prostředí? Zajímají vás světové trendy ve vybavení kanceláří? To vše se dočtete v našem novém seriálu.

Díl první: Právníci a advokáti
Právníci a advokáti jsou při výběru nových kanceláří hodně nároční a dávají přednost větším a reprezentativnějším prostorům. Cítit dobře se v nich musí nejen oni, ale hlavně jejich klienti. Pokud jde o interiérový design pracovního prostředí, tak jsou právní firmy spíše konzervativní, ale stejně jako všichni ostatní sledují nové trendy ve vybavení a uspořádání kanceláří, které si ovšem nedovedou představit bez svých knih.
Ale začněme od začátku, tedy od chvíle, kdy se rozhodujete, že si pořídíte kancelář pro poskytování právních či advokátních služeb. Lokalita musí být nejen atraktivní, ale musí být pro klienta především dobře dostupná, ať už přijede autem a bude potřebovat zaparkovat nebo využije hromadné dopravy. Každý právník či advokát chce mít samostatnou kancelář, kde bude mít soukromí, klid na práci a jednání s klienty. V rámci prostor nesmí chybět recepce a zasedací místnost. „K nejlukrativnějším pražským adresám patří ulice Na Příkopě nebo Václavské náměstí. Právníci a advokáti rádi využívají synergii s notářem v jedné budově. Chytří klienti dávají přednost kvalitě lokality a prostor před cenou,“ uvádí Filip Veselý, jednatel OFFICE HUNTERS s.r.o.
Design pracovního prostředí musí poskytovat nejen dostatek soukromí. Důraz je kladen také na neprůzvučnost stěn a oken, při práci vás nesmí rušit hlasitý rozhovor kolegů, vyzvánění telefonů nebo hluk z ulice. „Největší důraz klienti kladou na židle a vhodný pracovní stůl, což je namístě, když většinu času tráví právě za stolem,“ říká Filip Veselý, a advokát Viktor Fojt, partner Advokátní kanceláře Fojt-Kocour, k tomu dodává: „Kancelář musí být reprezentativní, to je asi základní podmínka. Zastupuji několik klientů a ti se před svými partnery, kteří navštěvují mou kancelář například kvůli podpisu smluv, chtějí cítit reprezentováni svým advokátem.“
Důležitými doplňky právních a advokátních kanceláří jsou umělecká díla jako obrazy, vázy nebo busty a také knihovny. Přestože se dnes téměř veškerá agenda vede elektronicky, právníci a advokáti se knih nechtějí vzdát. Často mají tištěné materiály, které souvisejí s jejich případy a zastávají názor, že právě knihy poskytují jejich kanceláři profesionální vzhled. „Advokáti jsou pro nás specifická skupina klientů, kteří hledají dlouhodobý pronájem. Často bývají na jednom místě více než deset let. A proto jsou při výběru prostor velmi nároční,“ konstatuje Filip Veselý.

Zdroj: www.officehunters.cz

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články