RealityMIX.cz

Komerční centrum v Nových Chabrech reaguje na poptávku na trhu – anonymita panelových sídlišť už nikoho neláká

Komerční centrum v Nových Chabrech reaguje na poptávku na trhu – anonymita panelových sídlišť už nikoho neláká

8.10.2020: Při výběru bydlení hraje větší a větší roli místní komunita. Ulice a okolí domu už pro nové obyvatele nejsou jen anonymní místo sloužící k rychlému příchodu domů, kde se zavřou a s nikým nekomunikují. Naopak se rádi účastní sousedského života, a vyhledávají tak čtvrti, které se o své obyvatele starají, pořádají pro ně nejrůznější akce a nežijí v anonymitě, v níž si spolu ani děti nehrají.

„Byli jsme si při plánování projektů vědomi, že nejde jen zvolit vhodnou lokalitu, kde je dostatečná občanská vybavenost, ale že je potřeba lokalitu také rozvíjet komunitně a připravit ji na příchod nových obyvatel. Cílem bylo vytvořit město ve městě,“ vysvětlil Tal Grozner, ředitel developerské společnosti Star Group. „Do bytů se často stěhují mladé páry, případně mladé rodiny s dětmi, a pro ně je například školka v pěší vzdálenosti vlastně nutností,“ dodal. Ve výčtu dodatečné výstavby je tak v Nových Chabrech i malé komerční nákupní centrum s restaurací a sportovně-relaxačním centrem.

„V restauraci se často konají narozeninové oslavy, pečou tu výborný ořechový chleba. Fitness pořádá speciální sportovní akce, místní trenéři lidem radí, jak se správně stravovat a zdravěji žít. Vinotéka nabízí domácí i zahraniční vína a potraviny mají stále čerstvé pečivo, ovoce a zeleninu. Lidé se tu pravidelně setkávají a díky tomu, že se znají, tu panuje příjemná atmosféra, ve které se dobře bydlí – anonymita a nulové sousedské prostředí už dávno nejsou trendy,“ zhodnotil projekt společnosti Star Group její ředitel Tal Grozner.

Právě trendy zdravému životnímu stylu a pravidelnému sportování napomáhá vybudovaná cyklostezka, řada cvičebních strojů pro malé i velké – takzvaný street fitness, dětská hřiště, beachvolejbalové hřiště a pěší promenáda. V bezprostřední blízkosti mají rezidenti přírodní parky Ďáblický a Čimický háj, které jsou vhodné nejen pro procházky s kočárky, ale právě pro jogging.

Star Group si počíná striktně podle doporučení Institutu rozvoje a plánování Prahy. Instituce považuje za důležité vytvářet a zkvalitňovat nabídku služeb, volnočasové infrastruktury a ekonomických příležitostí v okrajových městských částech. A trh s novými byty se vyvíjí tak, jak se před pár lety předpokládalo. Už tehdy začínaly vznikat bytové domy s obchody s potravinami a službami. Ty jsou dnes už běžným standardem, a to pro kohokoli, kdo zvažuje nákup nemovitosti.

„Důležitá je také blízkost přírody, cyklostezky i upravené pěší trasy. Lidé díky tomu mají spoustu příležitostí, jak si aktivně odpočinout. To oslovuje zejména věkovou skupinu 21 až 35 let,“ dodal Tal Grozner.

Samoobsluha, fitness, vinotéka a delikatesy nebo restaurace s pekárnou a domácím chlebem – praktická místa k návštěvě pro rodiče či prarodiče, když čekají na konec programu v mateřské škole svých dětí. Komerční centrum v Nových Chabrech skvěle doplnilo a rozšířilo poptávku trhu a nabídlo pohodlí místním obyvatelům pro nakupování a relaxaci v místě bydliště. V rámci aktuální výstavby developer připravuje i komunitní centrum, které nabídne volnočasové aktivity pro všechny věkové skupiny.

„Přání mít obchody a služby přímo v areálu platí napříč věkovými kategoriemi,“ potvrdil Tal Grozner. „My se při projektování řídíme tím, že každá minuta je důležitá a lidé ušetřený čas ocení,“ dodal.

„Vzniká zde úplně nové místo, jehož součástí jsou všichni, kteří zde bydlí. Všichni mají možnost se zapojit a podílet se na jedinečném místě pro svůj život. Mohou si vytvořit svá komunitní pravidla a rodinnou atmosféru,“ říká Gianfranco Coizza, majitel restaurace A posto trattoria v Dolních Chabrech, který během září představí svoji restauraci v zábavné gastronomické show PROSTŘENO! na TV Prima.

Místní komerční centrum i moderní školka jsou velkým lákadlem zejména pro mladé rodiny s dětmi. Lidé si chválí, že mají vše při ruce. Spokojení jsou nejen noví obyvatelé, ale i starousedlíci. Jezdí sem lidé i z okolních částí Prahy za dobrým jídlem, sportem i příjemným prostředím. Poptávka po bydlení je tu stále silná, dokonce od klientů slyšíme, že je projekt velmi zdařilý. Nové Chabry sklízí chválu i od jejich známých, kteří by si zde nejenom díky komerčnímu centru rádi koupili byt.

O společnosti Star Group
Star Group Ltd. je společnost investorů se širokými odbornými znalostmi mezinárodního realitního trhu. Nové koncepty bydlení v České republice představuje společnost Star Group od roku 2003. Do dnešního dne dokončila a předala 1040 nových bytů ve čtyřech různých pražských lokalitách a více než 840 nových bytů je v současné době v různém stadiu přípravy či výstavby. Mezi aktuální projekty bydlení společnosti Star Group patří Nové Chabry a Nové Chabry vily.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.novechabry.cz

Autor: Star Group

Podobné články