RealityMIX.cz

Královéhradecký AVION změnil majitele

Královéhradecký AVION změnil majitele

Jedna z nejvýraznějších budov v centru Hradce Králové - polyfunkční objekt AVION - má nového majitele. Stala se jím investiční skupina FPD Group.

Budovu, která vznikla v letech 1929-1930 podle návrhu architekta Václava Placáka původně jako hotel, plánuje její nový majitel dále zvelebovat a na Gočárově třídě vytvořit jedno z nejprestižnějších kancelářských středisek v regionální metropoli.

Objekt tvoří kancelářské plochy a prostory pro služby nebo obchod. Jeho velkou výhodou jsou zachovalé hotelové dispozice v části budovy. Díky tomu si lze v AVIONU pronajmout kanceláře už od 20 metrů čtverečních. Propojením menších kanceláří může vzniknout variabilní open space. Aktuálně je obsazena zhruba polovina prostor, k největším nájemcům patří Consortio Fashion Group.

"Primárně se chceme soustředit na začínající nebo menší firmy, hlavně z oblasti informačních technologií, programátorství nebo servisovaných služeb. AVION je pro tyto společnosti naprosto ideální i díky modernímu datovému centru a úložišti, stejně jako optické síti. Vysokorychlostní internet je po celé budově," říká Daniel Holek z FPD Group. Podle něj jsou menší kancelářské prostory vhodné také jako zázemí pro advokátní kanceláře, ekonomické a daňové poradce nebo obchodní společnosti.

Královéhradecký AVION prošel před několika lety výraznou rekonstrukcí. Díky tomu nabízí kvalitní a moderní prostředí nejen v kancelářích, ale i ve společných prostorách. V objektu jsou položené dřevěné podlahy, zrekonstruované sociální zařízení, instalované designové prvky, včetně osvětlení, nová klimatizace nebo výtah. Nový vlastník začal rekonstruovat obchodní prostory v přízemí.

Na stejně vysoké úrovni jako budova je rovněž její provoz. Přístup je možný jen přes čipové karty a celý objekt je vybaven bezpečnostním systémem s video ochranou.

Velkou devízou AVIONU jsou technologie. Datové centrum je vybaveno bezpečnostním systémem úrovně tři (biometrická identifikace), systémem kontroly vlhkosti a také záložním generátorem. Specializované firmy tak mohou pro své klienty zřídit datové středisko přímo v útrobách AVIONU.

Nájemci ocení dostupnost hromadnou dopravou i venkovní místa se zelení. Velkou výhodou je i dostatek parkovacích míst.

Zdroj: TZ

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články