RealityMIX.cz

Letňany – oblíbená lokalita

Letňany – oblíbená lokalita

Podle statistik patří Letňany mezi dvě nejoblíbenější lokality v Praze, pokud se týká prodeje nových bytů. Čím to, že právě tato městská část je tak atraktivní pro zájemce o nové bydlení?

Prvním důvodem je nepochybně dobrá občanská vybavenost, v níž je lokalita prakticky soběstačná. Moderní obchodní centrum Letňany skýtá mnoho možností nákupů i zábavy. V Letňanech je také hustá síť škola a školek, jsou tu zdravotnická zařízení, ordinace lékařů, lékárny, řada restaurací nejrůznějších typů a zaměření. Vše je soustředěno prakticky v dochozí vzdálenosti kolem centra městské části.

Prodloužení pražského metra až do Letňan pak lokalitě přidalo další přednost, a sice snadnou dostupnost hromadnou dopravou. Automobilisté mají na dosah pražský okruh.

Není divu, že lokalita je vyhledávána developery pro novou výstavbu. Výjimkou není ani společnost Trigema, která v oblasti Letňan není žádným nováčkem.

2Barevné Letňany jsou, jak již jejich název napovídá, volným pokračováním veleúspěšného projektu Barevné Letňany, v jehož rámci vznikly postupně v letech 2008 až 2011 tři bytové domy, nazvané podle barevnosti svých fasád Červený, Žlutý a Modrý dům.

2Barevné Letňany se nacházejí asi šest set metrů od první fáze, při ulici Beranových, přímo u zastávky městských autobusů Staré Letňany. V první etapě vzniknou tři pětipodlažní domy, každý s 23 byty. V každém domě bude 15 tří a čtyřpokojových bytů, skladbu bytů doplní 7 dvoupokojových a dva 1+kk.. Ke každému bytu náleží balkón a dále sklepy a garážová stání, umístěná v podzemním podlaží, které je pro všechny tři domy společné.

Skladba bytů napovídá, že 2Barevné Letňany jsou ideálním bydlením pro aktivní rodiny s dětmi. Napomáhá tomu i specialita projektu – u domů je ohrazená zelená zóna, ve které mohou rodiče nechat děti hrát, aniž by se museli strachovat, zda nevyběhnou na ulici.

Dominantní barvou fasád je zelená, která je vždy doplněna druhou, neutrální barvou. Zelená symbolizuje spojení s přírodou – a to nejen se zelení u domů - vždyť nově založený letňanský lesopark je nedaleko.

Stavba první etapy již probíhá, nové byty budou k dispozici na podzim příštího roku.

Zdroj: www.2barevneletnany.cz

Podobné články