RealityMIX.cz

MASARYČKA NABÍDNE HIGH-TECH ŘEŠENÍ JAKO MRAKODRAPY V NEW YORKU

MASARYČKA NABÍDNE HIGH-TECH ŘEŠENÍ JAKO MRAKODRAPY V NEW YORKU

8.10.2021: Nové kancelářské budovy Masaryčka a Nová Waltrovka, které v současné době staví v Praze společnost Penta Real Estate, nabídnou svým uživatelům a nájemcům nejmodernější technologie od Sharry. Software od této firmy, která patří k lídrům PropTech sektoru, používají tisíce uživatelů například v Bostonu nebo newyorských mrakodrapech, včetně loni otevřeného prémiového projektu One Vanderbilt (druhá nejvyšší kancelářská budova v NYC).

Až se v roce 2023 nastěhují první nájemci do nových pražských kancelářských budov Masaryčka a Nová Waltrovka, budou mít k dispozici širokou paletu chytrých nástrojů a služeb. Na co konkrétně se mohou těšit?

MOBILNÍ VSTUP
Všechny turnikety a dveře si uživatelé otevřou bezkontaktně, pouze přiložením svého telefonu místo plastové karty.

DYNAMICKÉ PARKOVÁNÍ
Komplexní systém pro správu parkovacích míst, který se automaticky postará o to, aby podzemní garáže byly maximálně využité a zároveň aby řidiči nemuseli zbytečně bloudit a hledat volné místo.

MOBILNÍ APLIKACE
Speciální aplikace pro každou budovu. Uživatelé si na jedno kliknutí budou moci vytvořit novou rezervaci, získají slevy z okolních podniků nebo například nahlásí jakoukoli závadu v budově.

HIGH-TECH RECEPCE
Každý host v prémiových budovách Masaryčka a Nová Waltrovka získá předem vstupenku s QR kódem, která mu maximálně zrychlí registraci na recepci v lobby, nebo mu současně umožní projít přes turnikety rovnou k výtahům.

DIGITÁLNÍ OBRAZOVKY
Velké digitální obrazovky umístěné v přízemí obou budov. Poskytnou servis a užitečné informace v podobě firemní navigace či poledního menu z okolních restaurací. Správci zde zároveň mohou sdílet aktuální informace, včetně například anti-covid opatření.

„Jsme rádi, že si Penta Real Estate pro tyto dva projekty vybrala naše softwarové řešení, které jsme již úspěšně instalovali v jejich komplexu SKY PARK Offices v Bratislavě. Masaryčka tak bude už druhý společný projekt, kde jako Sharry dodáme softwarové řešení pro budovy navržené věhlasným studiem Zaha Hadid Architects,” uvedl David Hartl, Head of Sales and Business Development ve společnosti Sharry.

„Aktivně sledujeme a vyhodnocujeme trendy v oblasti digitalizace a vývoje uživatelských potřeb v oblasti komerčních nemovitostí. V Sharry vidíme silného partnera s mezinárodními zkušenostmi, u kterého máme jistotu, že požadovaná řešení budou mít vysokou kvalitu. Našimi prémiovými projekty chceme definovat nejvyšší standard moderních kanceláří v Praze,“ řekl ředitel Penty Real Estate pro komerční výstavbu Pavel Streblov.

MASARYČKA
Developer: Penta Real Estate
Architekt: Zaha Hadid Architects, Jakub Cigler Architects
Celková plocha k pronájmu: 28 000 m2 (prémiové kanceláře a retail)
Chytré technologie: Sharry
Termín dokončení: 2023

NOVÁ WALTROVKA
Developer: Penta Real Estate
Architekt: M1 Architects
Celková plocha k pronájmu: 31 600 m2 (prémiové kanceláře a retail)
Chytré technologie: Sharry
Termín dokončení: 2023

O společnosti SHARRY
Sharry je softwarová platforma, která řeší chytrý přístup lidí do nejmodernějších kancelářských budov třídy A. Naše řešení v sobě propojuje chytrý vstup (včetně použití mobilního telefonu místo plastové karty, dynamickou správu parkovacích míst a ovládání výtahů) s digitálním systémem pro správu návštěv a dalšími prvky pro větší aktivitu lidí v budově. Cílem je uživatelům poskytnout prvotřídní zážitek z každého okamžiku stráveného v budově. Sharry výrazně zjednodušuje správcům jejich administrativní úkony a zároveň nabízí nástroje, jak přilákat do budovy nové nájemce a udržet si stávající. Jednotlivé aspekty našeho řešení, jako jsou bezdotykové ovládání, možnost flexibilního nastavení nebo přístup k datům o provozu v budově, získaly v post-covidové době a v éře hybridního uspořádání pracovního prostředí na velkém významu. Naším cílem v Sharry je přeměnit každou budovu v prémiovou službu.

O společnosti PENTA REAL ESTATE
Penta Real Estate vznikla oddělením realitní divize společnosti Penta Investments, jejíž počátky sahají do roku 1994. Skupina Penta vstoupila do realitního sektoru v roce 2005 a od té doby se vypracovala na lídra na realitním trhu v České republice a na Slovensku. Jejím cílem je stavět budovy, které přispívají k urbanistickému rozvoji dané lokality. Spolupracuje proto s nejlepšími odborníky v oboru, špičkovými architekty i dodavatelskými společnostmi.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.pentarealestate.com

Autor: Penta Real Estate

Podobné články