RealityMIX.cz

Mimořádné bydlení na mimořádném místě: v přírodě i ve městě, ve vlastním domě v Praze 6

Mimořádné bydlení na mimořádném místě: v přírodě i ve městě, ve vlastním domě v Praze 6

Kdyby vám někdo nabídl, že můžete bydlet ve vlastním domě přímo uprostřed přírodní lokality o rozloze 250 hektarů, nejspíše byste to brali všemi deseti. Kdyby vám ovšem ten člověk navíc tvrdil, že můžete být ze svého domova během deseti minut v centru rušné metropole, asi byste už jen nevěřícně kroutili hlavami. Jenže taková možnost v Praze existuje!

Tím přírodním parkem je Šárecké údolí, romantická a stále zelená oáza, jeden z nejrozsáhlejších pražských parků vůbec, který nese jméno pro proradné Šárce známé ze Starých pověstí českých. Srdcem údolí je pak Divoká Šárka, nejstarší chráněný přírodní útvar na území Prahy, tvořený hlubokou soutěskou Šáreckého potoka lemovaného rozeklanými skalami.
A tím mimořádným projektem je Top Rezidence. Luxusní obytný komplex bude tvořit 50 rodinných domů. Ty postupně vznikají v místě bývalé, už dávno nepoužívané cihelny na rozhraní Tiché Šárky a Jenerálky. Půjde o uzavřený komplex obklopený ze všech stran zelení, jehož dominantou bude komín z pálených cihel, který bude i připomínat, k čemu tohle místo v minulosti sloužilo. Právě kolem něj budou budovy seskupené tak, aby vytvořily formaci domů, řadových nebo dvojdomů, která umožnila vznik společného parku s klubovnou, vodní plochou a herními prvky. "Jde do jisté míry o srdce komplexu. To uspořádání je velmi pochopitelné a logické a vychází z tradice venkovských návsí,“ popisuje projekt architekt Jaroslav Šafer z ateliéru Šafer Hájek architekti, který je autorem projektu. Na interiérech domů se pak podílí oceňované studio Olgoj Chorchoj.

Každý sám a přesto spolu
Developer a autoři by rádi do luxusního areálu přenesli „sousedskou“ atmosféru známou z Vinohrad či Žižkova. Budoucí obyvatelé budou mít k dispozici kromě soukromých zahrad také společný park, klubovnu a dětské hřiště. Vznikne tak projekt u nás málo vídaného komunitního bydlení. „Věříme, že aktivní část rezidentů využije společných prostor klubovny ke společenským akcím a rychlejšímu seznámení se sousedy. A ti opatrnější se určitě později přidají. V klubovně mohou pořádat například oslavy narozenin, dětské dny anebo „jen“ společně v TV sledovat sportovní utkání, případně si zde maminky navzájem pohlídají děti,“ říká Otto Koval ze společnosti KKCG Real Estate, která je developerem projektu.
U vstupu do areálu bude recepce s ostrahou a v režimu 24/7 zde budou fungovat služby „Chamberlain“ jako úklid, čištění oděvů nebo přebírání pošty. Třípodlažní domy s mírně zapuštěným prvním podlažím mají obytnou plochu od 176 do 299 metrů čtverečních s dvojgaráží a předzahrádkou. I ty nejmenší mají čtyři ložnice, obývací pokoj s kuchyňským koutem, dvě koupelny a prostor pro saunu. Kombinují klasickou probarvenou omítku s obložením cedrovým dřevem nebo cihelnými pásky.
Z 50 domů je přibližně polovina pasivních a zbývající jsou nízkoenergetické. „Naším cílem nebylo dosáhnout pasivity za každou cenu, vycházíme z daností pozemku a respektujeme i orientaci domů vůči světovým stranám. Proto jsou pasivní domy v řadách směřujících od severu k jihu. Pasivity, případně nízkoenergetičnosti, dosahujeme standardními cestami. Řízeným větráním s rekuperací vzduchu, kvalitní tepelnou izolací nejen u obvodových stěn, ale také u střechy a podlah a podobně. Nechtěli jsme jít za hranu jistého komfortu, bylo pro nás důležité, aby vzniklo především uživatelsky přívětivé bydlení,“ vysvětluje Jaroslav Šafer.

Vše potřebné nadosah
O rozsáhlém zeleném území všude kolem už byla řeč. Šárka je protkaná cyklostezkami i stezkami pro pěší, na své si zde přijdou i ti, kteří milují lezení po skalách anebo koupání. V nitru údolí se totiž skrývá jedno z nejsympatičtějších (a prý také nejstudenějších) koupališť v Praze – U Veselíka. A mimochodem, při procházkách tu můžete narazit i na stáda krav či ovcí a koz, která spásají trávu a tím udržují zdejší louky.
Vedle zeleně a mimořádné architektury je dalším výjimečným benefitem projektu blízkost všeho, co moderní městský člověk potřebuje k životu. Ke stanici metra Bořislavka, kde jsou veškeré obchody a služby, se odsud autem dostanete za pět minut, cesta na Dejvické náměstí, které je centrem života v Praze 6, vám nezabere více než 15 minut. Na dohled je pak stanice autobusu, v sousedství se nachází mezinárodní Montessori školka, v blízkosti je International School of Prague a na letiště Václava Havla je to osm kilometrů.

Máte zájem? Hrubá stavba 1. fáze už je těsně před dokončením, tak se zajeďte na místo podívat.

O projektu Top Rezidence
Počet domů: 50, z toho 20 v pasivním standardu, 30 nízkoenergetických
Předpokládaný termín dokončení I. etapy (25 domů): léto 2016
Cena: od 13 235 500 Kč vč. DPH
Vybavení: podlahové konvektory a podlahové topné rohože, nucené větrání s rekuperací vzduchu, příprava pro centrální vysavač, domácí telefon se spojením na recepci a s ovládáním vjezdové brány, okna s izolačním trojsklem, venkovní žaluzie, garážová vrata na dálkové ovládání
Developer: KKCG Real Estate a. s.
Architekt: Šafer Hájek architekti, interiéry Olgoj Chorchoj
Kontakt: www.top-rezidence.cz

Zdroj: www.top-rezidence.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články