RealityMIX.cz

Na co si dát pozor u developerských projektů?

Na co si dát pozor u developerských projektů?

Přečtětě si několik užitečných rad jak se vyvarovat zbytečným problémům při koupi rodinného domu od developera.

Je více hledisek, u kterých by měl každý potencionální zákazník být velmi pozorný, než uzavře jakoukoliv smlouvu na nové bydlení s developerem, nebo jiným prodejcem. Pěkně zpracovaný marketing projektu (letáčky, webová prezentace...) ještě není sám o sobě zárukou toho, že stejná kvalita a serioznost bude dodržena při stavbě domu či bytu.

Základní jsou reference developera a jeho dobrá pověst. Určitě si ověřte, které projekty již developer realizoval a jak byli spokojeni jeho dosavadní zákazníci. Jak by bylo možné to zjistit? Není od věci do lokality kterou developer již realizoval zajet a zeptat se přímo majitelů, kteří v domech či bytech již bydlí. Majitelé se zpravidla o své dojmy a zkušenosti rádi podělí. Je dobré zajímat se o kvalitu stavby, úroveň jednání se zákazníky a dodržování termínů. Názor může být do jisté míry zkreslený subjektivními dojmy klienta, proto je lepší pohovořit s více klienty a na základě toho si o developerovi udělat obrázek.

Dalším velmi důležitým hlediskem jsou smluvní podmínky. Slušný developer vám předem, jako naprostou samozřejmost, poskytne texty veškerých smluv, aby, jste si mohli vše v klidu pročíst a zvážit, zda jsou smlouvy pro Vás výhodné a bezpečné. Pokud například text smlouvy obsahuje rozhodčí doložku, nebo jiné velmi nevýhodné podmínky pro klienta, je dobré zvážit, zda za takových podmínek pokračovat v jednání.

Naprosto stěžejním bodem, jsou podmínky financování koupě nemovitosti. Obzvláště v dnešní nejisté době, kdy má mnoho firem finanční problémy, je důležité tuto otázku nepodcenit. Třeba v případě, kdy developer požaduje nepřiměřeně vysoké zálohy (ano, někdy i 50% z celkové ceny před zahájením výstavby), jde klient do obrovského rizika, že developer již nebude jeho dům schopen dostavět. Velmi výhodná cena by zde ve Vašem rozhodování neměla hrát roli. Lepší je zaplatit o něco vyšší cenu při zachování rozumně bezpečných platebních podmínek, než jít do rizika ztráty celé investice a to jenom kvůli na první pohled výhodné ceně. Například společnost ENERGO Haus u svého nového projektu výstavby rodinných domů v lokalitě Chýně (Praha-západ), nabízí úhradu celkové kupní ceny až po úplném dokončení a kolaudaci rodinných domů. Výhodné platební podmínky zde nemají negativní vliv na cenu nemovitosti, která se pohybuje 3.228.000 – 3.239.000,- kč vč.DPH za rodinný dům na klíč 3+kk 74m2 s pěknou zahradou. Každý zákazník společnosti ENERGO Haus má výhodu osobního přístupu, včetně vlastního výběru vybavení domu, či volby polohy vypínačů, elektrických zásuvek a umístění radiátorů. Umístnění domu je nejlepší možné v lokalitě, díky blízkosti vzrostlého stromořadí a poslední krajové ulice v lokalitě, zaručující: klid, soukromí a pohodu a zároveň velmi dobrou dostupnost 10 minut na stanici metra Zličín.

Koupě nového bydlení je zpravidla jednou z největších investic v lidském životě. Pokud jste rozumně opatrní, může být proces výběru a koupě nového bydlení velmi příjemný.

Rádi vám odpovíme, na všechny vaše případné dotazy.

Jan Černý, jednatel společnosti.
ENERGO Haus spol s.r.o
TEL: +420 602 683 434
www.energohaus.cz

Obchodní kancelář:

Sportovní 555
252 16 Nučice, Praha – západ

Zdroj: www.energohaus.cz

Podobné články