RealityMIX.cz

Na pražské Pankráci roste Parkview

Na pražské Pankráci roste Parkview

11.9.2018: Praha 4 – Devítipodlažní administrativní centrum Parkview, pocházející z dílny architektonického studia Richard Meier & Partners, nabídne téměř 16 000 m2 nejmodernějších kanceláří. Dokončení projektu, jehož developerem je Skanska, se plánuje na první čtvrtletí roku 2020.

Parkview vyrůstá v ulici Pujmanové, poblíž nákupního centra Arkády Pankrác, a po svém dokončení na první pohled upoutá svojí bílou fasádou. Čistou bílou plochu budou „narušovat“ balkonky umístěné od druhého do sedmého patra. Stanou se estetickým prvkem, který však bude mít i své praktické využití – balkonky budou sloužit nájemcům daného patra pro odpočinek.

„Parkview je naším druhým projektem, který na pražské Pankráci stavíme. O administrativní prostory v této lokalitě je trvale velký zájem. Kromě kanceláří špičkové kvality v Parkview připravujeme i velkou střešní terasu s posezením, kde si nájemci budou moci užít krásný panoramatický pohled na celou Prahu. Chceme, aby se lidem v Parkview nejenom dobře pracovalo, ale aby zde mohli i příjemně relaxovat,“ říká Alexandra Tomášková, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

„Fasáda obsahuje unikátní systém vnějšího stínění, který je tvořen 3D prvky z perforovaného hliníku. Toto jedinečné řešení zaručuje nájemcům příjemné pracovní prostředí bez přílišného oslnění sluncem a zároveň přispívá k úsporám energie,“ dodává Petr Houska, projektový manažer Parkview.

V atriu budovy vznikne veřejný prostor se zapuštěným ostrůvkem, tzv. sunken courtyard, který bude obklopen stromy a zelení. Vznikne tak další prostor k relaxaci, zklidnění mysli i práci mimo kancelář. Pro tyto účely budou moci nájemci využít i zmíněnou střešní terasu, která nabídne dech beroucí výhledy na přilehlý park i centrum města.

Ve svých projektech Skanska, která se etablovala jako developer trvale udržitelných komerčních nemovitostí, pokračuje v zavádění mnoha inovativních prvků. Každá budova je tak víc a víc technologicky pokročilá. Projekt Parkview nebude výjimkou. Uživatelé budovy budou mít například možnost využívat všech služeb v budově i blízkém okolí pomocí speciální mobilní aplikace.
Pro projekt Parkview bude developer také usilovat o nejvyšší certifikát LEED Platinum a o certifikát WELL Gold, který hodnotí kvalitu vnitřního prostředí po uvedení do provozu z pohledu nájemců.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články