RealityMIX.cz

Na pražské Ruzyni stojí Origami

Na pražské Ruzyni stojí Origami

Střídmá šeď, dřevo, minimalistické tvary, velká okna. To je Origami. Nový rezidenční projekt developerské společnosti DBD Group, který byl letos v září dokončen v klidné vilové čtvrti na pražské Ruzyni.

Origami, pod jehož návrhem je podepsáno architektonické studio Qarta, stojí podél ulice Pod Karlovarskou silnicí, která bytový areál rozděluje na dvě části - A a B. Středem projektu pak prochází společná vnitřní komunikace, z níž se vstupuje do jednotlivých jednotek a pomocí výtahu či schodiště i do podzemních garáží.

Z celkového počtu 13 jednotek je sedm z nich vybudováno ve standardu "shell and core". To znamená, že podoba vnitřního vybavení - podlahami a interiérovými dveřmi počínaje a vybavením koupelen konče - je zcela v rukou jejich majitelů. Tyto jednotky se nacházejí v části A.

V sekci B, nabízející ateliéry a kanceláře, je základní interiérové vybavení již dokončeno, tyto prostory jsou proto připraveny k okamžitému nastěhování. Součástí těchto jednotek jsou mimo jiné bezpečnostní vstupní dveře, bezfalcové interiérové dveře, položeny jsou laminátové podlahy s dezénem světlých dubových prken. Koupelny a WC jsou opatřeny bílou sanitou, použité obklady a dlažbou jsou v šedých odstínech; v každé jednotce je instalována kuchyňská linka se spotřebiči.

Byty v části A mají energetickou náročnost budovy třídy C, jednotky v části B splňují podmínky pro energetickou náročnost budovy třídy B.

Komerční prezentace

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články