RealityMIX.cz

Nad polyfunkčním bytovým domem LOOX Prosek Apartments zavlála glajcha

Nad polyfunkčním bytovým domem LOOX Prosek Apartments zavlála glajcha

15.11.2021: Developerská společnost V Invest z investiční skupiny CREDITAS dokončila hrubou stavbu moderního bytového domu LOOX Prosek Apartments u křižovatky ulic Litoměřická a Vysočanská. V 11 nadzemních podlažích zde vznikne celkem 95 bytových a nebytových jednotek, od maloplošných bytů s dispozicemi 1+kk, které jsou vhodné například jako startovací bydlení pro mladé, až po velkorysé byty s dispozicemi 4+kk, které ocení především rodiny s dětmi. Součástí projektu budou také obchodní prostory v parteru budovy. V současné době investor uvažuje nabídnout část projektu jako plně vybavené jednotky sloužící pro dlouhodobé nájemní bydlení. Dokončení celého projektu je plánováno na poslední čtvrtletí roku 2022.

Vztyčení glajchy, opentleného stromečku, který je symbolem štěstí a ochrany domu a jeho obyvatel, přitom proběhlo dříve, než developer původně plánoval. „To, že i v dnešní době, kdy stavební firmy narážejí na nedostatek pracovníků nebo materiálů, zvládáme stavbu rychleji, je dáno především výbornou organizací výstavby ze strany našeho generálního dodavatele, společnosti Strabag,“ říká Ivo Segeťa, projektový manažer společnosti V Invest, který má projekt na starosti. Rychlejší výstavbu podle něj ocení nejen budoucí obyvatelé domu, ale také lidé, kteří žijí v bezprostředním okolí stavby.

Výhledy na Prahu nebo do Parku Přátelství
Celý bytový dům je navržen jako blok se dvěma věžemi po stranách a se 4 nadzemními podlažími uprostřed. „Naším cílem bylo navrhnout nejen hezký a funkční dům, ale také jej citlivě zakomponovat do lokality. Celou dobu jsme pracovali s koncepcí dvou hmot s volným prostorem mezi nimi. Celek tak v okolní zástavbě působí osvěžujícím dojmem,“ vysvětluje Ing. arch. David Wittassek z architektonického studia Qarta architektura, které mělo ztvárnění projektu LOOX na starosti.
Díky svému prostorovému řešení bude dům nejen vizuálně zajímavý, ale většina bytů bude mít také k dispozici lodžii, balkon či terasu. Nové byty budou vybaveny řadou kvalitních materiálů a moderních prvků, které zákazníci vyžadují. Budou například osazeny velkoformátovými okny se sníženým parapetem, díky kterým budou dostatečně prosvětlené po celý rok. Ve vyšších patrech bude z oken výhled na panorama Prahy či na blízký Park Přátelství, vybudovaný na základě návrhu architekta Otakara Kuči. Díky kvalitním plastovým oknům s trojskly přitom byty zůstanou energeticky úsporné.

Blízko do centra, na nákupy i do přírody
Bytový dům bude stát na rozhraní nového a starého Proseka, jehož historie sahá až do 11. století, což z něj činí nejstarší ze všech čtvrtí Prahy 9. Právě umístění je jednou z velkých předností projektu LOOX. Nachází se v bezprostřední blízkosti stanice metra C Prosek a zastávek autobusových linek do Vysočan. V docházkové vzdálenosti do 10 minut se kromě řady dětských hřišť či dvou velkých parků nachází také nákupní centrum, mateřské a základní školy, ordinace praktického lékaře či lékárna. Do 10 minut jízdy autem jsou dostupná hned tři obchodní centra, Aquapark či Nemocnice Na Bulovce.

O společnosti V Invest CZ, a.s.:
Společnost V Invest CZ, a.s. je rezidenční developer působící na českém realitním trhu od roku 1991. Portfolio v současnosti čítá více než 800 obytných jednotek v několika desítkách projektů. Jejich výjimečnost dokazuje fakt, že řada z nich získala ocenění v prestižních soutěžích Best of Realty či Realitní projekt roku, ať již jde o komorní projekt WhiteGray Rezidence v Praze 4, obytný soubor Nová Valcha v Plzni či horské apartmány Kilián nebo Zadov na Šumavě. V Invest CZ, a.s. je součástí české investiční skupiny CREDITAS (www.creditasgroup.cz), která se zaměřuje především na dlouhodobé investice v konzervativních odvětvích. Hlavními pilíři podnikání skupiny jsou finanční služby, reality, nájemní bydlení, energetika a zdravotnictví. Zakladatelem a majoritním akcionářem skupiny CREDITAS je Pavel Hubáček.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.vinvest.cz

Autor: V Invest CZ

Podobné články