RealityMIX.cz

Navzdory koronaviru Central Group zahajuje masivní nábor nových zaměstnanců

Navzdory koronaviru Central Group zahajuje masivní nábor nových zaměstnanců

17.2.2021: Ačkoli prognóza ministerstva financí letos počítá s růstem nezaměstnanosti z loňských 2,6 procenta na 3,3 procenta, některé firmy místo propouštění nabírají nové zaměstnance. Velký personální nábor v lednu vyhlásil největší český rezidenční stavitel Central Group, který dlouhodobě drží pětinový podíl na trhu nového bydlení v Praze. Růst společnosti souvisí s rekordním množstvím nových projektů, které v metropoli připravuje. Nemovitostní trh se díky nim rozšíří o tisíce nových bytů.

Největší český rezidenční stavitel Central Group se chce v letošním roce rozrůst až o 15 procent. Současnou zaměstnaneckou základnu, která čítá zhruba 250 lidí, by měly posílit téměř čtyři desítky nových zaměstnanců zejména na technických pozicích.

„Připravujeme více než 30.000 nových bytů, rekordní počet bytů chceme dát do prodeje už v tomto roce a na prodej významně vyššího objemu bytů se chceme soustředit i do budoucna. Proto potřebujeme personálně posílit, nyní zejména na pozicích architektů, projektantů a v oblasti inženýringu,“ uvedla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Central Group má vlastní 60členný tým architektů a projektantů. Na vybraných velkých projektech spolupracuje také s renomovanými českými i zahraničními architekty a pro návrhy velkých projektů pořádá architektonické soutěže nebo workshopy.

Letos plánuje zahájit výstavbu velkých, dlouho připravovaných projektů Parková čtvrť v Praze 3 a Tesla Hloubětín v Praze 9, kde po dokončení vzniknou tisíce nových bytů. Se stovkami dalších bytů pak počítá v několika komornějších projektech, které zařadí na trh také během tohoto roku. Připravované projekty Central Group na brownfieldech

Investice jsou cestou z krize

Stavebnictví, které se na HDP České republiky podílí téměř 10 procenty, je jedním z oborů, kterým se daří navzdory krizi. Podle Tomáškové jsou nové investice tím, co může ekonomiku zasaženou pandemií koronaviru znovu nastartovat.

„Nová výstavba je ve velkém ekonomickém zájmu státu. Pokud má být stavebnictví v současné zdravotní krizi a zejména po ní tahounem ekonomiky, je důležité, aby mu v tom nebránily administrativní překážky. Ty vedly v předchozích letech doslova k paralýze povolování veškerých nových staveb,“ podotkla.

Central Group je dlouhodobě největším rezidenčním stavitelem v Česku a letos v únoru oslaví 27 let na trhu. Za tu dobu firma úspěšně dokončila více než 180 rezidenčních lokalit a prodala téměř 17.000 nových bytů, domů a parcel. Po celé Praze vlastní kolem 1,5 milionu m² brownfieldů a pozemků určených k výstavbě, na kterých připravuje více než čtvrtinu všech plánovaných nových bytů v Praze. V posledních letech se zaměřuje na výstavbu celých nových městských čtvrtí právě na brownfieldech.

Foto: Připravované projekty Central Group na brownfieldech

- tisková zpráva -

Zdroj: www.central-group.cz

Autor: Central Group

Podobné články