RealityMIX.cz

Neorenesanční dům v Palackého ulici v Olomouci čeká rekonstrukce

Neorenesanční dům v Palackého ulici v Olomouci čeká rekonstrukce

Nové byty a kanceláře nabídne kdysi honosný, dnes opuštěný neorenesanční dům stojící v centru Olomouce. Prodej bytových jednotek, kanceláří i obchodů probíhá od října.

„Velký zájem o byty v Palackého ulici nás mile překvapil, lidé mají rádi byty s charakterem a současně oceňují chytré dispoziční řešení, které je šito na míru potřeb 21. století,“ říká Ing. Robert Jašek, mluvčí skupiny CREAM, která rekonstrukci tohoto prvorepublikového domu situovaného v centru Olomouce realizuje. „V současné době je rezervováno již třicet procent všech bytů a také jsme v jednání se zájemci o prodej kanceláří a nebytových prostor v přízemí budovy,“ dodává Robert Jašek.

Budova, která byla postavena začátkem 20. století na okraji historického městského jádra v místě bývalých středověkých hradeb, dnes nabízí prostorné byty ve velikostní kategorii 2+kk, 3+kk a 4+kk (od 65 do 145 metrů čtverečních) a dále i půdní prostory s možností nadstandardních podkrovních bytů. V přízemí budovy jsou rovněž v nabídce plochy pro obchod, kavárnu či kanceláře, pro které lze využít i bytové jednotky ve vyšších patrech. Těm, kterým nevyhovuje velikost nabízených bytů, je nabídnuta možnost vlastního dispozičního řešení.

„Jednotlivé bytové jednotky je totiž možné propojit a vytvořit tak další prostor – například pro posilovnu, pracovnu či knihovnu, nebo třeba více místa pro děti. Totéž platí o kancelářských prostorách, které mohou nabídnout jak dělené uspořádání, oblíbené mezi právníky a makléři, tak i moderní menší halové uspořádání, preferované například architekty a projekčními firmami kvůli týmové atmosféře,” upřesňuje Ing. Martin Jarolím, generální ředitel skupiny.

V současné době probíhá výběrové řízení na generálního dodavatele stavby a lze předpokládat, že stavba bude zahájena začátkem roku 2016.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články