RealityMIX.cz

O byty v Praze je rekordní zájem. Central Group uvádí na trh nový projekt Viladomy Roudnická

O byty v Praze je rekordní zájem. Central Group uvádí na trh nový projekt Viladomy Roudnická

3.3.2021: Závěr loňského roku a začátek letošního překonává rekordy v prodeji nových bytů v Praze. Největší český rezidenční stavitel Central Group zaznamenal dokonce nejlepší leden za 10 let. Letos v metropoli připravuje několik nových projektů. Tím prvním je komorní projekt Viladomy Roudnická v Praze 8, ve kterém nyní zahajuje prodej.

Zájem o byty v Praze v posledních měsících skokově vzrostl. „Leden bývá v prodejích pomalejší. Letos jsme ale zaznamenali zvýšený zájem a prodali rekordní počet bytů,“ říká výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Zájem akcelerovaly nebývalé výhodné podmínky hypoték. V lednu úrokové sazby klesly už podesáté v řadě na 1,94 procenta. V průběhu letošního roku se ale očekává jejich postupný růst. „Na koupi nemovitosti je nyní nejvhodnější doba. Kdo o ní uvažuje, neměl by příliš otálet,“ podotýká Tomášková.

Ideální bydlení pro rodiny i singles

Central Group pro tento rok počítá se získáním stavebních povolení pro více než 2.000 nových bytů. Prvním novým projektem, který letos uvádí na trh, jsou Viladomy Roudnická v Praze 8. Projekt navazuje na dále nezastavitelnou zeleň a nachází se jen kousek od stanic metra C Ládví a Střížkov.

V pěti moderních nízkopodlažních viladomech vznikne celkem 83 bytů. Díky promyšleným a efektivním dispozicím 1+kk až 4+kk si na své přijdou nejen rodiny s dětmi, ale i singles a mladé páry. Všechny byty mají balkony, lodžie, terasy nebo předzahrádky, parkovací stání a většina z nich i sklepy.

Vybrané byty mají moderní systém větrání s rekuperací tepla pro zdravé a klidné bydlení. Byty v nejvyšších patrech jsou vybaveny klimatizací a mají již z projektu předokenní žaluzie. V areálu vzniknou dětská hřiště a v parterech domů prostory pro drobné obchody a služby.

Blízko do přírody i na metro

Lokalita nabízí široké možnosti sportovního i kulturního vyžití. V okolí se nachází tenisové kurty a hřiště pro plážový volejbal, basketbal a další sporty. V docházkové vzdálenosti je veškerá občanská vybavenost včetně mezinárodních škol a školek a zdravotnických zařízení. Široké nákupní a zábavní možnosti jsou v obchodně-zábavním centru Letňany s aquaparkem, mnoha obchody, restauracemi, službami a multikinem a také v obchodním domě Ládví.

„Blízko je to i do přírody. Ideální pro relaxaci je Ďáblický háj s hvězdárnou a vyhlídkou na velkou část Prahy a horu Říp. Oblíbeným místem pro pěší turistiku je i nedaleký Čimický háj nebo Park přátelství s unikátní soustavou jezírek, fontán a kaskád,“ přibližuje výhody místa Tomášková.

V docházkové vzdálenosti jsou zastávky tramvaje i autobusu, odkud jsou to jen dvě minuty na metro a dále jen čtvrt hodiny do centra Prahy. Výborná je i dostupnost autem. Z lokality je možné se snadno napojit na Pražský okruh.

Zaváděcí ceny a výhodná úroková sazba

V projektu platí po omezenou dobu zaváděcí ceny, které začínají na 4,3 milionech korun s DPH. Při využití hypotéky Central Group tak stačí zájemcům jen 458 tisíc korun z vlastních zdrojů. Central Group pro klienty zajišťuje vyřízení hypotéky zcela zdarma a garantuje výhodnou úrokovou sazbu 1,89 % při zaplacení pouze 10 % ceny z vlastních zdrojů.

Central Group je největším rezidenčním stavitelem v České republice. Za 27 let svého působení dokončil již 180 rezidenčních projektů a prodal téměř 17.000 nových bytů, domů a parcel. Veškeré vydělané prostředky investuje do dalšího rozvoje, a proto nepotřebuje pro svou činnost bankovní úvěry. Central Group se neúčastní žádných veřejných zakázek ani není příjemcem žádných veřejných dotací a každoročně platí českému státu stamilionové částky na daních. Mnoha desítkami milionů korun každý rok také přispívá na obecně prospěšné účely. Central Group v současnosti vlastní kolem 1,5 milionu m² brownfieldů a pozemků určených k výstavbě, na kterých plánuje více než 30.000 nových bytů. Připravuje celé nové městské čtvrti a na velkých projektech spolupracuje s těmi nejlepšími architekty z ČR i ze světa. V aktuální nabídce společnosti jsou stovky bytů v mnoha lokalitách po celé Praze.

Webové stránky projektu Viladomy Roudnická

Foto: Projekt Viladomy Roudnická nabídne prostory pro drobné obchody a služby

- tisková zpráva -

Zdroj: www.central-group.cz

Autor: Central Group

Podobné články