RealityMIX.cz

O nové byty je stále velký zájem. Central Group zahajuje další projekt

O nové byty je stále velký zájem. Central Group zahajuje další projekt

15.4.2020: Lidé v nejisté době hledají bezpečnou investici. Proto i v současné koronavirové krizi je velký zájem o nové byty. Zájemci mají teď více času sledovat nabídky developerů na internetu a porovnávat. Někteří chtějí využít současných velmi levných hypoték a uvolnění podmínek pro jejich poskytování ze strany České národní banky (ČNB). A jiní zase chtějí investovat volné finanční prostředky a ochránit je tak před očekávanou vyšší inflací. S ohledem na velkou poptávku zařazuje Central Group od 15. dubna do prodeje zcela nový projekt Rezidence Libeňský park v Praze 8 přímo u metra.

„Trvající zájem o nové byty v této složité době nás velmi příjemně překvapil. Na začátku epidemie jsme zvažovali nové projekty odložit, ale není důvod. Proto teď v polovině dubna dáváme do prodeje úplně nový projekt v širším centru Prahy. Stavbu zahájíme ještě tento měsíc a dokončena bude do konce května 2022," potvrzuje Dušan Kunovský, šéf společnosti Central Group, která je největším stavitelem bytů v zemi. Novým projektem je Rezidence Libeňský park v Praze 8 přímo u stanice metra.

Rezidence Libeňský park – byty v širším centru přímo u metra

Ceny bytů a ateliérů v Rezidenci Libeňský park se v celkových částkách pohybují od 3,8 milionů korun (včetně podzemního parkovacího stání). Ceny za metr čtvereční vnitřní podlahové plochy pak začínají od 66.700 korun za metr čtvereční. A to včetně DPH. Ve dvou energeticky úsporných domech třídy B vznikne celkem 95 nadstandardních bytů s dispozicemi 1+kk až 4+kk. Projekt se nachází v moderní a rychle se rozvíjející lokalitě Prahy 8, v širším centru metropole a doslova jen pár kroků od stanice metra trasy B Palmovka.

Do centra Prahy se odtud dá velmi rychle a pohodlně dostat za zhruba 8 minut. Vedle stanice metra, která je jen 100 metrů od domu, mohou budoucí majitelé bytů využít i zastávky mnoha tramvajových a autobusových linek. V okolí je kompletní občanská vybavenost – školky, školy i prestižní gymnázium U Libeňského zámku, zdravotnická zařízení, sportovní centrum, restaurace, kavárny a mnoho různých obchodů a služeb.

Přímo v bytovém areálu vznikne nový parčík a velkou předností je blízká promenáda v nové marině Dock u Vltavy s půjčovnou šlapadel, člunů, kajaků a paddleboardů, a dále oblíbená stezka pro běžce a cyklisty podél řeky a nedaleký golfový areál. V přímém sousedství jsou nově dokončený luxusní rezidenční projekt Libeňské terasy a také moderní administrativní komplexy Palmovka Open Park a Dock.

Všechny byty jsou navrženy s luxusními koupelnami a dřevěnými podlahami s možností vlastního výběru designu a dekoru budoucími majiteli bytů. Originálně architektonicky řešené domy mají dřevěná eurookna a skleněná zábradlí na balkonech. Nadstandardně je navržena i fasáda domů s cihelnými pásky a cembonitem. Vybrané byty jsou vybaveny klimatizací nebo rekuperací tepla s chlazením pro zdravé a klidné bydlení a zároveň úsporu energie. Většina bytů má své podzemní parkovací stání a sklep a také venkovní prostor – balkon, terasu nebo předzahrádku.

Hypotéky jsou levné a nyní i mnohem dostupnější

„Hypotéční úvěry jsou nyní velmi levné a v nabídce bank se teď pohybují s úrokem v rozmezí jen 2,2 - 2,5 procenta ročně. Navíc Česká národní banka na začátku dubna uvolnila limity úvěrových ukazatelů pro nové hypotéky. Tím jsou nyní úvěry na bydlení dostupnější pro podstatně více lidí. U nás v Central Group při koupi nového bytu nabízíme bezplatné hypoteční konzultace a zdarma je také vyřízení hypotéky," říká Dušan Kunovský.

Podle nových pravidel ČNB mohou banky všem zájemcům poskytnout 90procentní hypotéku a není tedy nutné mít naspořeno 20 procent vlastních prostředků. Navíc nyní mohou banky u pěti procent hypoték uplatnit i výjimku pro úvěry nad 90 procent hodnoty nemovitosti. Žadatel o úvěr může nově vynaložit na splátky dluhu 50 procent měsíčního čistého příjmu a ukazatel poměru výše dluhu a čistého příjmu žadatele o úvěr se dokonce ruší.

Investice do koupě bytu ochrání úspory před inflací

Náklady státu na řešení současné zdravotní krize a jejích důsledků se vyšplhají na mnoho stovek miliard korun. Podle odhadů ministerstva financí se česká ekonomika propadne o více než pět procent, další odborníci odhadují 10 procent a bývalý prezident Václav Klaus počítá s propadem dokonce až o 20 procent. Zadlužení státu vzroste na několik stovek miliard korun a je jisté, že to poznamená zemi na mnoho příštích let. Ekonomové očekávají, že v novém změněném světě po epidemii budou lidé obecně více šetřit a budou méně ochotní riskovat. A je logické, že řada lidí bude chtít před vyšší inflací ochránit své úspory a bezpečně je investovat do koupě nového bytu. Ten může být i vhodným zajištěním na stáří v době nejistých penzí v budoucnu.


Central Group je největším rezidenčním stavitelem v České republice. Za 26 let svého působení dokončil již 180 rezidenčních projektů a prodal více než 16.000 nových bytů, domů a parcel. Veškeré vydělané prostředky investuje do dalšího rozvoje, a proto nepotřebuje pro svou činnost bankovní úvěry. Central Group se neúčastní žádných veřejných zakázek ani není příjemcem žádných veřejných dotací a každoročně platí českému státu stamilionové částky na daních. Mnoha desítkami milionů korun každý rok také přispívá na obecně prospěšné účely. Central Group v současnosti vlastní kolem 1,5 milionu m² brownfieldů a pozemků určených k výstavbě, na kterých plánuje více než 30.000 nových bytů. Připravuje celé nové městské čtvrti a na velkých projektech spolupracuje s těmi nejlepšími architekty z ČR i ze světa. V aktuální nabídce společnosti jsou stovky bytů v mnoha lokalitách po celé Praze.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.central-group.cz

Autor: CENTRAL GROUP a.s.

Podobné články