RealityMIX.cz

O nové byty v Parkové čtvrti je rekordní zájem. Central Group zahajuje prodej 2. etapy

O nové byty v Parkové čtvrti je rekordní zájem. Central Group zahajuje prodej 2. etapy

10.6.2021: Největší český rezidenční stavitel Central Group pro velký zájem zařazuje do prodeje další luxusní byty s klimatizací v projektu Parková čtvrť v Praze 3. Unikátní přeměnou opuštěného Nákladového nádraží Žižkov vznikne nová dynamická čtvrť s bohatou zelení, řadou obchodů, služeb, restaurací a kaváren a velkou školkou. Celková investiční hodnota projektu je 14 miliard korun.

„Poptávka na rezidenčním trhu nabrala v posledních 12 měsících obrovské tempo. Prodeje nových bytů jsou největší za deset let. Příkladem je i Parková čtvrť, kde již máme rezervovánu či prodánu většinu bytů zařazených do nabídky teprve na začátku května. Proto nyní zahajujeme prodej další etapy,“ uvedl zakladatel a šéf Central Group Dušan Kunovský.

Parková čtvrť je jedním z největších a nejočekávanějších rezidenčních projektů v Praze a dosud největší projekt Central Group. Díky poloze na dosah centra vznikne unikátní lokalita pro nové bydlení a zároveň i příležitost pro výhodnou investici. Z místa je to jen 5 minut pěšky na metro a 10 minut tramvají na Václavské náměstí. Dopravní dostupnost lokality navíc ještě zlepší nová tramvajová trať.

Parková čtvrť do Prahy přinese spoustu zeleně

„Celý koncept stojí na tom, vytvořit novou dynamickou městskou čtvrť. Aby tato lokalita skutečně žila, budou v přízemí bytových domů prostory pro obchody, služby, restaurace a kavárny. Součástí projektu bude také velká šestitřídní mateřská škola se zahradou. Co tuto lokalitu skutečně charakterizuje, je zeleň. Tento projekt je opravdu unikátní a jsem si jist, že to bude skvělé místo pro život,“ říká Kunovský.

Dominantou čtvrti bude velký veřejný park o rozloze 1,5 hektaru, který naváže na přilehlý park Židovské pece. Lokalitou povede pěší zóna se vzrostlými stromy a vodními plochami pro relaxaci. Bohatá zeleň a mnoho drobných obchodů a služeb v přízemí domů vytvoří živý veřejný prostor.

9 ateliérů a 21 architektonických konceptů

Za jedinečným architektonickým řešením Parkové čtvrti stojí devět předních ateliérů, které vytvořily celkem 21 různých konceptů. Nová rezidenční čtvrť si ale i přes velkou architektonickou rozmanitost zachovává jednotící linii. Tu zajišťuje celková urbanisticko-architektonická koncepce území ve zpracování renomovaného ateliéru Jakuba Ciglera. V rámci projektu byly navrženy polouzavřené městské bloky, které vycházejí z tradice typické pro Vinohrady a Žižkov.

Skvělé místo pro metropolitní život

Žižkov je pulsující lokalitou, která nabízí pestrou občanskou vybavenost s bohatými možnostmi, jak trávit volný čas ve dne i v noci. V okolí je velké množství škol a školek včetně těch mezinárodních, v blízkosti se nachází obchodně-zábavní centrum Atrium Flora s 3D kinem. Příznivci komornějších kulturních prostor si přijdou na své v blízkém artovém kině Aero. Pro relaxaci v přírodě dobře poslouží park Vítkov, Parukářka s několika místy pro venkovní grilování a Židovské pece, které budou s Parkovou čtvrtí propojeny.

Široké možnosti sportovního vyžití pak nabízí blízké Fitness a Wellness Euforie, Sportovní centrum Olšanka, Tenisové Centrum Olšanská či nedaleký sportovní areál Pražačka s venkovními hřišti a bazény. Milovníci gastronomie pak jistě ocení množství restaurací, barů a kaváren, které jsou pro Žižkov tak typické. V docházkové vzdálenosti je Žižkovská televizní věž s výhledem na celou Prahu, observatoří a restauracemi.

Luxusní byty s klimatizací a zdravou rekuperací

Architektonicky unikátní domy se zelenými střechami, obložením z kamene a s dalšími designovými prvky, nabídnou velký výběr moderních bytů s promyšlenými a efektivními dispozicemi 1+kk až 5+kk. Byty jsou navrženy ve vysokém standardu provedení, ve kterém nechybí dřevěné podlahy s vytápěním, luxusní designové koupelny či klimatizace a rekuperace pro komfortní a zdravé prostředí uvnitř bytu. Většina bytů má podzemní parkovací stání, sklep a také stále žádanější venkovní prostor – balkon, terasu, lodžii nebo předzahrádku. V projektu se počítá i s přípravou pro napojení nabíjení elektromobilů.

Pro velký zájem nyní Central Group zařazuje do prodeje dalších více než sto bytů, do kterých se jejich budoucí obyvatelé budou moci nastěhovat na jaře 2024.

Foto: Parková čtvrť v Praze 3 nabídne unikátní bydlení na dosah centra

Webové stránky projektu Parková čtvrť

- tisková zpráva -

Zdroj: www.central-group.cz

Autor: Central Group

Podobné články