RealityMIX.cz

Objevte 5 důvodů, proč žít v Brně

Objevte 5 důvodů, proč žít v Brně

4.6.2021: Pro někoho je to zatáčka před Vídní, pro jiného krásné místo k bydlení. Názory na Brno se různí člověk od člověka, my vám ale ukážeme pět důvodů, proč se tam fakt hezky bydlí.

1. Kombinace města a vesnice

Oproti Praze je Brno vesnice, ve srovnání třeba s Pískem je to velkoměsto. A právě to je na Brnu nejlepší. Najdete tady všechny výhody bydlení ve velkém městě. Ať už hledáte pracovní příležitosti ve velkých firmách, kvalitní školy, nebo potřebujete každý den donášku jídla z jiné restaurace do 15 minut. Kromě metra nic nechybí.

Pak ujedete pár zastávek tramvají (šalinou) nebo ujdete několik kilometrů pěšky - třeba na Kamennou kolonii či do Bosonoh a jste v podstatě na vesnici. Všichni jsou v pohodě, nikam nespěchají a navzájem se znají. Má to zkrátka svoje kouzlo.

2. Nižší náklady na život

Brno sice poskytuje všechny výhody velkého města, ale za nižší cenu. Ve srovnání s Prahou, ale i podobně velkými evropskými městy, je v Brně opravdu levně. A to jak zboží a potraviny, tak doprava a služby.

Podle serveru Numbeo, který srovnal životní úroveň v mnoha světových městech, si průměrný Brňan za svůj plat pořídí zhruba to samé, co průměrný Newyorčan. No, na Brno dobrý.

3. Sice bez metra, ale jinak špičková doprava

Vydáte-li se prozkoumávat krásy Brna tramvají nebo třeba nočním rozjezdem, nečekají vás problémy. Přehledný systém, časté spoje, poměrně nízká cena. Veřejná doprava je v Brně na světové úrovni a metro není potřeba, protože je to všude blízko.

Když se vyhnete plnému centru města v pátek kolem 16. hodiny, i svezení autem je po Brně příjemnější, než v jiných větších městech.

4. Podniky s neopakovatelnou atmosférou

V Brně je nejvíc kaváren na metr čtvereční ve střední Evropě. Ale nejsou to jen kavárny, ale i skvělé restaurace nebo kulturní podniky. A samozřejmě tu noční vyžití zajišťuje i řada známých barů různých konceptů. V čele se slavným Barem, který neexistuje.

Zároveň je ve městě nejvíce divadel a divadelních spolků na světě. V Brně zkrátka nikdy nemáte volnou chvíli. Pokud tedy zrovna nepanuje lockdown.

5. Krásné byty s nádherným výhledem

Mezi nejžádanější lokality k bydlení v Brně patří Masarykova čtvrť plná vil s velkými zahradami a krásným výhledem na celé Brno. Tyto domy na počátku 20. století budovali významní průmyslníci a podnikatelé. Ale i krásné novostavby Brno nabízí v této i jiných lokalitách.

Atraktivní nemovitosti najdete také třeba v Bystrci nebo v Černých polích. Díky firmám, jako je například společnost Endeka, v Brně vznikají opravdu nádherné byty. Endeka zařídí výkup nemovitostí v Brně a udělá promyšlenou rekonstrukci s ohledem na okolní prostředí a historii bytu.

- komerční prezentace -

Zdroj: www.endeka.cz

Autor: Endeka

Podobné články