RealityMIX.cz

Originální bydlení na břehu Vltavy – KAY River Lofts

Originální bydlení na břehu Vltavy – KAY River Lofts

5.12.2019: Zkušené trio developerů, Karlín Group, Horizon Holding a Ungelt Group, stojí společně u zrodu mimořádného rezidenčního projektu, jemuž charakter a tvář vtiskl oceňovaný český architekt Ivan Kroupa. Výstavba KAY River Lofts probíhá v těsném sousedství Vltavy v pražském Karlíně.

KAY River Lofts tvoří nabídka bytů o velikosti od 53 m2 do 246 m2. Byty jsou ve svých kategoriích nadstandardně velké například 3+kk nabízí prostor 137 m2. Vkusná neokázalost a minimalismus nechávají vyniknout detailům v nejvyšší kvalitě provedení a použitých materiálech. Jednoduchost a elegance se snoubí s nároky současného životní stylu. Kombinace moderních technologií, značkových zařizovací předmětů, velkorysých teras s francouzskými okny, charakterizuje KAY River Lofts jako domov plný inspirace.

„KAY River Lofts je z mnoha pohledů originální: umístěním v bezprostředním sousedství s Vltavou, nezaměnitelným půdorysem domu a jedinečně ztvárněnými dispozicemi bytů s dynamikou světla v obytných prostorách. Bílá fasáda vyzdvihuje charakter a noblesu projektu. Respektuje lomené břehy řeky i rytmus proudu vody, ty se propsaly do tvaru lomených teras a originální struktury fasády domu navrženého uznávaným architektem Ivanem Kroupou,“ popisuje Serge Borenstein, partner Karlín Group. A dodává: „Naše stavby nejsou jen objekty, v první řadě mají poskytnout lidem dobré a komfortní bydlení. Zároveň si však uvědomujeme, že tvoříme charakter městské části, a proto klademe důraz na originalitu, nadčasovost, citlivý soulad s prostředím daného místa, které nás inspiruje ke kreativnímu architektonickému řešení.“

Půdorys osmipatrové budovy tvoří velkorysé dispoziční rozvržení 55 bytů s převažující nabídkou 2+kk a 3+kk, které jsou doplněny 5 menšími studii a prostorem kavárny v přízemí. Ve vyšších patrech jsou pak navrženy prostornější byty 4+kk a 5+kk od 150 do 200 m2. Opravdovou lahůdkou KAY River Lofts jsou dva střešní apartmány s rozlohou téměř 250 m2 a terasou 155 m2, které lákají na impozantní výhledy na řeku Vltavu a pražské panorama.

Od 4.prosince jsou byty nabídnuty do prodeje. Jejich představení a individuální přístup při prodeji poskytne exkluzivně prodejní tým Karlín Group. Cena v KAY River Lofts se pohybuje od 130 000 Kč/ m2 bez DPH. V projektu je k dispozici ve třech podzemních patrech 98 parkovacích míst.

Prodej padesátipěti originálních bytů s nezaměnitelnou atmosférou je od 4.12. zahájen. Generálním dodavatelem stavby je společnost METROSTAV Divize 3 a celková investice do projektu činí 360 milionů korun. Budoucí rezidenti se budou moci stěhovat v druhé polovině roku 2021.„Jsme rádi, že můžeme navázat na tradiční spojení s partnery z Karlín Group, které je vždy inspirující a tvůrčí činností. Společně do Karlína přinášíme opravdový klenot mezi rezidenčními projekty. KAY River Lofts je nezaměnitelné designové bydlení a nás těší, že stojíme u jeho zrodu a stane se součástí našeho portfolia,“ konstatuje Yishay Furman, generální ředitel skupiny Horizon Holding.

Karlín Group a jeho partneři Horizon Holding a Ungelt Partners se zapsali do historie Karlína od roku 2002 již mnohokrát. Za realizacemi jejich projektů stojí vždy renomovaní zahraniční i čeští architekti, jejichž rukopisy mají nezaměnitelný charakter a rozvíjí pestrost a živý charakter Karlína.

Originální bydlení na břehu Vltavy naleznete v Karlíně a detailně na www.kay-riverlofts.cz


Serge Borenstein o Karlíně
„Karlín je jednou z nejžádanějších pražských lokalit poslední doby, a to především díky své centrální poloze, kosmopolitní atmosféře, blízkosti řeky, stále pulsujícímu životu a rozmanitému rozvoji. Najdete zde spoustu obchodů a ateliéry mladých umělců i chutě všech světových kuchyní. Po celý rok se zde koná mnoho společenských, kulturních a sportovních akcí. Míst pro setkání s rodinou či přáteli je zde tedy bezpočet, užít si však můžete i procházku náplavkou až do centra Prahy."

O DEVELOPERECH:

Karlín Group
Společnost Karlín Group vznikla v roce 1997. V současné době je stěžejním akcionářem skupiny její spoluzakladatatel Serge Borenstein,který letos v listopadu získal za svůj dlouhodobý přínos českému stavitelství a developmentu významné ocenění a stal se vůbec první osobností, která vstoupila do Síně slávy prestižní tuzemské souteže Best of Realty. Serge Borenstein a Karlín Group je s Karlínem propojena od roku 2002, kdy po povodních začala své aktivity soustředit v této oblasti a stála u zrodu urbanistického plánu této městské části. Karlín Group si zakládá na nejvyšší architektonické úrovni všech realizovaných i plánovaných projektů. To dokazují mnohá prestižní oceněních „Best of Realty" a „Stavba roku" za realizaci projektů Palác Karlín, Corso Karlín a Kotelna a také na nominacích projektu Kollárova 14, River Diamond, Corso IIA a Cornlofts Šaldova. Všechny realizované projekty z portfolia skupiny jsou vysoce ceněny jako investiční příležitosti. Developerské aktivity Karlín Groupu směřují i za hranice Karlína, především do Modřan, Holešovic či Smíchova. Mezi současnými úspěšně realizovanými projekty jmenujme probíhající výstavbu největších studentských kolejí v Holešovicích a residenční projekt Zahálka v Modřanech, kde se dokončuje hrubá stavba.

Horizon Holding
Horizon Holding působí na českém trhu od roku 2001, od té doby úspěšně realizoval bydlení pro téměř 700 rodin. Z minulých projektů lze namátkou jmenovat projekty Modřanka, Velká Brána či Rezidence Vltava. Horizon má apetit se dál rozvíjet, v roce 2020 bude mít ve výstavbě přes tisícovku bytů a další investiční příležitosti hledá. Díky týmu zkušených profesionálů doručuje skupina svým klientům kvalitní a promyšlené bydlení. Horizon je exklusivním členem České rady pro šetrné budovy a součástí Asociace developerů. Více informací naleznete na www.horizonholding.cz.

Ungelt Partners
Ungelt Partners reprezentuje tým zkušených profesionálů z realit, kteří působí v Praze již více než 25 let. Mezi jejich nejvýznamnější projekty patří revitalizace dvora Ungelt a Obecního dvora na Praze 1. Společně s kolegy z Karlín Group se spolupodíleli na realizaci rezidenčního domu River Diamond a dalších realitních projektů v Praze a v regionech.

Zdroj: Graffitti Networks Grafix / KAY River Lofts

Autor: Tisková zpráva

Podobné články