RealityMIX.cz

Plánujete hypotéku? Poradíme vám, jak nenaletět

Plánujete hypotéku? Poradíme vám, jak nenaletět

Zařídit si hypotéku a za pár dní bydlet ve vlastním bytě? Soudě podle reklam, kterými jsme denně bombardováni, je to jednoduché a rychlé. Ale zdání klame, hypotéční svět je přece jen složitější, než se nám inzeráty snaží namluvit ...

Zařídit si hypotéku a za pár dní bydlet ve vlastním bytě? Soudě podle reklam, kterými jsme denně bombardováni, je to jednoduché a rychlé. Ale zdání klame, hypotéční svět je přece jen složitější, než se nám inzeráty snaží namluvit ...

Můžete třeba narazit na nesolidního makléře i finančního poradce, který se vám namísto pomoci bude snažit vytahat peníze z kapes. A takových záludností je v hypotéčním světě mnohem více. Jak je poznat a vyhnout se jim, aby vám nakonec nezůstaly oči pro pláč, vám poradí Petr Šula, Výkonný ředitel Coldwell Banker Finance.

Hypotéku si raději sami nezařizujte. Pro pracujícího člověka je časově velmi náročné sledovat měnící se podmínky bank, změny v poplatcích, úrokové sazbě a různé novinky jak v hypoteční, tak v daňové oblasti. Pro finančního poradce je to naopak náplň práce, proto vám ušetří mnoho peněz i starostí. Dobrý finanční poradce by vám měl především naslouchat a určitě vám nenabízet něco, co nechcete nebo na co nemáte. Jeho návrhy řešení by vám měly být “šité na míru“ - žádná univerzální doporučení. Nechte si připravit několik alternativ financování a odůvodnění doporučeného řešení. Ideálně začněte jednat s finančním poradcem již od počátku jednání o koupi nemovitosti. Při pořizování nemovitosti upřednostněte ty realitní společnosti, které nabízejí kompletní servis, tedy vedle realitních makléřů mají i své kompetentní odborníky na financování. Vysoce profesionální specialisty na reality i finanční manažery najdete v realitních kancelářích sítě Coldwell Banker.

Dále si dejte pozor na poplatky. Sledovat pouze výši úrokové sazby nestačí, banky si účtují různé poplatky, které vám mohou hypotéku prodražit až o několik desítek tisíc. Už na počátku celého procesu se setkáte s poplatky za povinné ocenění nemovitosti, další nemalý poplatek můžete odvést za zpracování hypotéky, následují poplatky za čerpání úvěru, nedočerpání úvěru, sankční poplatky apod. Nechat si udělat poradcem pečlivé srovnání bank se určitě vyplatí. V případě Coldwell Banker Hypotéky je pro Vás připraveno mnoho slev z těchto poplatků nebo poplatky nulové. Určitě není také od věci čas od času porovnat úrokové sazby a další poplatky vaší banky s ostatními. Pokud vám bude vaše banka dlouhodobě nabízet nevýhodné podmínky a nebude s vámi ochotna o změnách fixace včas jednat, zvažte změnu a požádejte o pomoc finančního poradce, který vám porovnání vypracuje a navrhne řešení.

Více informací o Coldwell Banker Hypotéce a dalších produktech najdete na www.cbfinance.cz.

Zdroj: www.cbfinance.cz

Podobné články