RealityMIX.cz

Po dvouletém útlumu se trh s komerčními nemovitostmi dává do pohybu

Po dvouletém útlumu se trh s komerčními nemovitostmi dává do pohybu

Komerční nemovitosti jsou svébytným aktivem, které by mělo tvořit část portfolia každého investora. V České republice jsou investice do komerčních nemovitostí na začátku a mají budoucnost před sebou.

U oblíbeného investování do rezidenčních nemovitostí již nelze očekávat nárůst v kapitálové hodnotě v podobném trendu jako před rokem 2008, a tak by možnost investování do komerčních nemovitostí mohla být zajímavou alternativou.

Realitní kancelář STING, která se specializuje i na segment komerčních nemovitostí (www.stingcommerce.cz), má v nabídce nemovitosti tohoto charakteru téměř ve všech regionech republiky. Dokáže tak uspokojit investory z každé lokality.

V současné době zaznamenává vyšší nabídku atraktivních pozemků určených pro komerční výstavbu a již tradičně hotelů, penzionů a restaurací. Nejvyšší převis nabídky nad poptávkou je stále v segmentu administrativních budov, které se potýkají s nízkou obsazeností již několik let. Naopak zájem je o obchodní a zejména skladovací prostory. Těch kvalitních je v některých regionech nedostatek.
„V nabídce se objevují i skvosty s historickou hodnotou. Právě jsme prodali zámeček v Sudkově z roku 1893, a například slavná Jurkovičova vila v Luhačovicích , která je památkou UNESCO, ještě čeká na nového majitele,“ řekl ředitel STING Commerce Daniel Říman.

Obecně se trh s komerčními nemovitostmi dává po dvouletém útlumu do pohybu, zejména díky přístupu středních a velkých firem, které už mnohdy nelpí na dosažení minimálně účetní hodnoty nemovitosti, ale jsou ochotny uzavřít obchod za tržní cenu.

Zdroj: Realitní kancelář STING

Podobné články