RealityMIX.cz

PRAHA ZÍTRA? Nové stavební projekty

PRAHA ZÍTRA? Nové stavební projekty

8.1.2019: Po více než dva měsíce, konkrétně od 9. ledna do 19. března 2019, můžete navštívit již třetí pokračování výstavy nazvané „Praha zítra? Nové stavební projekty“, kterou připravilo pražské Centrum architektury a městského plánování (CAMP).

Výstava představuje bezmála osm desítek vybraných rezidenčních projektů, administrativních budov, rekonstrukcí veřejného prostoru i staveb zásadních pro rozvoj dopravní infrastruktury.
Mezi nimi se mimo jiné objevuje i Revitalizace areálu Emauz, kde se sídlí IPR Praha společně s CAMPem.

Nejvýraznější skupinou projektů jsou rekonstrukce veřejných prostor v podobě parku na Karlově náměstí, kompletní přeměny Vítězného náměstí a také rekonstrukce Malostranského náměstí a Klárova.

Pro zájemce je připraveno i devět tematických večerů – první tři, které se uskuteční v lednu, jsou věnovány Vítěznému náměstí, Dvoreckému mostu a Karlovu náměstí.

Pro děti je v rámci dětského programu CAMPu připravena série vycházek, díky nimž se podívají na jinak nepřístupná nebo zajímavá místa. Zajištěn je vždy doprovod a odborný výklad.

Kurátorem výstavy, kterou můžete navštívit každý den kromě pondělí v čase od 9 do 21 hodin, je Adam Gebrian. Vstup na ni je zdarma.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články