RealityMIX.cz

Při rekonstrukci kuchyně nepodceňujte přípravu

Při rekonstrukci kuchyně nepodceňujte přípravu

16.10.2019: Rekonstrukce kuchyně pro vás může být buď stresující zážitek, nebo skvělá příležitost pro obměnu opotřebované části bytu za novou a krásnou. Abyste se prvnímu případu vyhnuli, máme pro vás několik tipů, na co si dát při samotné rekonstrukci a přípravě na ni pozor.

Předtím, než začnete rekonstruovat, je samozřejmě nutné mít jasnou představu o tom, jak má vaše kuchyně vypadat. Často je problém s prostorem, zejména když si lidé do malé panelákové kuchyně přejí ohromný kuchyňský ostrůvek, který ovšem není kam dát. Právě proto si dobře rozvrhněte prostor, udělejte si představu, kde budou skříňky, jak budou prostorné, co do nich budete dávat, kde bude stát myčka či v jakém místě chcete mít varnou desku nebo sporák.

Berte v potaz i dostatek odkládacích prostor, abyste měli kam uložit kuchyňské roboty a další spotřebiče, jež nevyužíváte každý den. Samozřejmě nesmí chybět prostor pro potraviny, pokud doma nemáte komoru nebo není součástí kuchyně i spíž.

Máte-li menší kuchyni, jednoznačně doporučujeme vestavné spotřebiče, které jsou součástí linky, takže neubírají prostor. V případě, že je kuchyň prostornější, můžete sáhnout i po samostatně stojících spotřebičích, jako je myčka či kombinovaný sporák.

Podstatné také je, zda máte kuchyni samostatnou, či je součástí obývacího pokoje. V druhém případě myslete na to, aby kuchyň designově korespondovala se zbytkem místnosti. Pokud si nevíte rady, obraťte se například na kuchyňská studia, která vám s designem pomohou.

V případě, že již máte jasnou představu, mohou vám pomoci s rozmístěním rozvodů vody a elektřiny. Jsou na správném místě, nebo je potřeba je předělat?

V případě, že je vaše představa jasná, je na čase ta příjemnější část, což je výběr materiálů, dlaždiček a obkladů. Těch je hned několik druhů, od keramických přes skleněné až po identické s pracovní deskou. Také zvažujete, jaký si vyberete materiál skříněk (spíš než dřevotřísku rozhodně doporučujeme dřevo) a jaká bude jejich povrchová úprava. Existují lesklé a matné varianty. Přestože mnozí sáhnou právě po těch lesklých, do kuchyně jsou praktičtější matné, které se snáze udržují.

Podlaha v kuchyni by měla plnit hlavně praktický účel. V tomto ohledu jsou nejlepší jednolité povrchy PVC nebo dlažba. Snadno se udržují a nová lina nejsou háklivá ani na vlhčí prostředí. Plovoucí podlaha v tomto případě tedy nebude úplně vhodnou alternativou, stejně jako koberec, ve kterém se snadno usazují nečistoty, a navíc se špatně udržuje.

Zdroj: eVisions Advertising

Podobné články