RealityMIX.cz

Prodej bytů v rezidenčním projektu MAISON Ořechovka na Praze 6 startuje

Prodej bytů v rezidenčním projektu MAISON Ořechovka na Praze 6 startuje

6.12.2019: Developerské duo Penta Real Estate a bpd development společně stojí za novým projektem MAISON Ořechovka na Praze 6, který vzešel z návrhu renomovaného ateliéru QARTA architektura.

Stavba vyrůstá v prestižní rezidenční lokalitě Prahy 6, na rozhraní Ořechovky a Střešovic, která je výjimečná svojí atmosférou a nezaměnitelným geniem loci. Od listopadu je v nabídce 64 bytů z první etapy výstavby, která byla zahájena letos na jaře. Majitelé si první byty převezmou začátkem roku 2021.

MAISON Ořechovka nabídne prémiové byty v dispozicích od 1+kk až po střešní penthousy 6+kk s překrásnými výhledy na Ořechovku a Střešovice. První etapa zahrnuje celkem 60 bytů a 4 unikátní střešní penthousy, každá bytová jednotka má buď vlastní balkon, lodžii, terasu nebo předzahrádku. Samozřejmostí je vysoký standard vybavení, do kterého patří například velkoformátová hliníková okna, dřevěné podlahy, velkoformátové obklady a dlažby, předokenní elektrické žaluzie, příprava pro klimatizaci u bytů. Ve dvou podzemních podlažích jsou parkovací stání a prostorné sklepy. Pro větší bezpečnost bude celý areál uzavřený, s vlastní správou, včetně recepce s nepřetržitým provozem.

„MAISON Ořechovka v sobě skrývá řadu prvků, na které jsme již ve fázi návrhu kladli velký důraz. Jednotlivé budovy jsme navrhovali v minimalizovaném objemu tak, abychom co nejlépe zachovali měřítko k blízkému prostředí a aby se i samotné ztvárnění projektu nenásilně včlenilo do svého okolí. Celek je také výborným základem pro rekonverzi brownfieldu v rezidenční čtvrti Praha 6,“ říká architekt Jiří Řezák z ateliéru QARTA architektura.

Projekty společností Penta Real Estate a bpd development jsou známé pro svou vysokou kvalitu a moderní architekturu a získaly řadu ocenění včetně mezinárodních. „Penta si pro své projekty vybírá výjimečné pražské lokality. Je tedy přirozené, že místo jako Ořechovka si zaslouží výjimečné kvalitní urbanistické řešení,“ uvádí Tomáš Laštovka, skupinový CEO v Penta Real Estate. Jeho slova potvrzuje jednatel bpd development Radek Pokorný: „Skupina bpd má s rezidenčním developmentem vyššího standardu velké zkušenosti. Na Praze 6 působí dlouhodobě a několik podobných projektů už má za sebou. MAISON Ořechovka bude opět synonymem pro kvalitu v každém detailu. Spolupráce s Pentou je vzájemně dobrá zkušenost pro oba týmy.“

Celková investice do projektu přesáhne 1 miliardu korun, financování je zajišťováno z vlastních zdrojů developerů.


O společnosti Penta Real Estate s.r.o.:
Penta Real Estate vznikla odštěpením realitní divize společnosti Penta Investments, jejíž počátky sahají do roku 1994. Skupina Penta vstoupila do sektoru realit v roce 2005 a za dobu své činnosti se vyprofilovala v lídra na realitním trhu jak na Slovensku a v České republice, tak i v Polsku. Spolupracuje s nejlepšími mezinárodními a místními architekty a designéry, z jejichž spolupráce vznikly budovy, které získaly uznání od odborné i široké veřejnosti a do dnešního dne také 24 ocenění jak pro komerční, tak i rezidenční projekty.

O společnosti bpd development a.s.:
Investoři skupiny bpd jsou na realitním trhu už od roku 1992, skupina bpd development jako taková vznikla v roce 2003. Soustřeďuje se zejména na vybrané lokality v Praze a jejím hlavním cílem jsou kancelářské a rezidenční projekty. Dává si velmi záležet na vysokém standardu, kvalitě provedení projektů a spolupracuje s vybranými architekty.

Zdroj: Graffitti Networks Grafix | MAISON Ořechovka

Autor: Tisková zpráva

Podobné články