RealityMIX.cz

Projekt BLOCK B změnil majitele

Projekt BLOCK B změnil majitele

24.6.2019: Developerská společnost AFI Europe koupila od společnosti Karlín Group projekt nazvaný BLOCK B. Na přípravě transakce se podílela společnost Knight Frank.

Projekt situovaný na rohu Thámovy a Pernerovy ulice v pražském Karlíně disponuje platným stavebním povolením na výstavbu víceúčelové budovy s převládajícím rezidenčním využitím. AFI Europe plánuje zahájit jeho výstavbu ještě letos v zimě, předpokládaný termín dokončení je stanoven na závěr roku 2021. Součástí multifunkčního projektu s celkovou užitnou plochou cca 10 400 metrů čtverečních, za jehož architektonickým návrhem stojí ateliér Bevk Perović arhitekti, budou kromě bytů také kanceláře a maloobchodní jednotky. Celková investice AFI Europe přesáhne jednu miliardu korun.

„Jsme rádi, že portfolio našich projektů se dále rozrůstá. Karlín se bezesporu stal jednou z nejatraktivnějších pražských lokalit: leží nedaleko centra, nabízí kompletní občanskou vybavenost, dostatek zeleně a spoustu možností pro příjemné trávení volného času. Lidé tu chtějí nejenom bydlet, ale i pracovat. Osobně jsme se o tom přesvědčili při realizaci našeho kancelářského centra AFI Karlín, které se nachází jen pár kroků od této akvizice a je již kompletně obsazeno. Věřím, že nový projekt na jeho úspěch naváže,“ říká Doron Klein, ředitel společnosti AFI Europe.

Společnost Karlín Group se pro prodej rozhodla z důvodu restrukturalizace svého portfolia projektů s cílem rozšířit jej i do dalších pražských lokalit, jako jsou například Holešovice, kde aktuálně staví projekt Student House.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články