RealityMIX.cz

Projekt Karlín Group a katolické církve láká kupce, prodáno je více než 50 procent bytů

Projekt Karlín Group a katolické církve láká kupce, prodáno je více než 50 procent bytů

28.1.2021: Společná investice Biskupství královéhradeckého a developerské společnosti Karlín Group do stavebních nákladů multifunkčního objektu Dva Domy v pražském Karlíně činí 530 milionů korun. Zájemce o bydlení v této prestižní čtvrti projekt velmi zaujal. Celkem je již prodáno více než 50 procent ze 112 nabízených bytů. Všechny přitom mají konečného majitele. To je podmínkou církevního investora, který své peníze vkládá do projektů dle přísných etických standardů. Lidé se do bytů budou stěhovat po dokončení stavby v létě 2022. Finančním partnerem projektu je Raiffeisenbank a.s.

Moderní projekt nazvaný „Dva Domy“ vyplní současnou proluku v Křižíkově ulici a svým architektonickým pojetím vytvoří městotvorný prvek navazující na stávající budovy. Zahrnuje téměř 10.000 metrů čtverečních rezidenčních a prodejních prostor. Architektonický návrh pochází z dílny uznávaného slovinského studia Bevk Perović Arhitekti. „Je to již druhý projekt, který děláme na základě jejich návrhu. Prvním je nyní dokončovaná první etapa projektu Zahálka v Modřanech. V obou případech jde o velmi výraznou architekturu, která vybočuje z běžných standardů a je vždy přizpůsobena konkrétní lokalitě. Dlouholeté zkušenosti ateliéru s rezidenčními projekty jsou navíc zárukou kvalitních dispozic, které naši klienti oceňují. Nakonec nejde jen o to, aby dům vypadal hezky z ulice. Důležité v první řadě je, aby se v něm dobře žilo jeho obyvatelům,“ říká Jan Ludvík z Karlín Group. Generálním dodavatelem stavby je společnost Průmstav.

V objektu budou kromě 112 interiérově zajímavých bytů prostory pro provozovny služeb a obchody umístěné ve spodním patře orientovaném do ulice Křižíkova. Parkování a další zázemí objektu bude umístěno v podzemních garážích. Významnými benefity projektu budou přímé sousedství s nově vznikajícím parkem a vlastní zahrada pro rezidenty v atriu domu. Charakteristickým znakem projektu jsou dvě různá provedení fasád.

Rok od zahájení prodejů je aktuálně v projektu prodáno více než 50 % bytů. Předpokládaný zájem je o byty 1+kk a 2+kk, ale také o rodinné 3+kk či dvoupatrové duplexy. Jejich představení a individuální přístup při prodeji poskytuje exkluzivně prodejní tým Karlín Group. Prodej nebytových komerčních prostor o rozloze zhruba 1530 m2 zprostředkuje realitní kancelář Svoboda Williams.

Biskupství královéhradecké je investorem, který klade důraz na etický charakter investic. Projekt Dva Domy vhodně doplňuje jejich ostatní investiční záměry. Církev své prostředky investuje, aby po úplném oddělení od státu mohla financovat svoji činnost.

Multifunkční objekt v Karlíně navazuje na předchozí úspěšné projekty společnosti Karlín Group. Ta se vždy snažila o rozvíjení živého a pestrého charakteru karlínské čtvrti, a to jak z hlediska architektonického, tak z hlediska prolínání různých funkcí. S podobným přístupem developer připravuje i své další projekty v Karlíně, Holešovicích či na Smíchově.

DVA DOMY / JEDEN KARLÍN - www.dvadomy.cz

- tisková zpráva -

Zdroj: www.karlingroup.cz

Autor: Karlín Group

Podobné články