RealityMIX.cz

Projekt Palmovka Open Park Metrostav prodal společnosti IMMOFINANZ

Projekt Palmovka Open Park Metrostav prodal společnosti IMMOFINANZ

9.7.2019: Palmovka Open Park nedlouho po svém dokončení a zisku prestižního ocenění Best of Realty 2018 mění majitele. Za téměř 80 milionů euro jej získává společnost IMMOFINANZ.

„Od počátku jsme projekt Palmovka Open Park připravovali pro budoucí prodej konečnému investorovi. Tomuto plánu jsme přizpůsobili i jeho celkové pojetí a důsledně dbali na to, aby odpovídal všem na investičním trhu obvyklým parametrům. Jsme přesvědčeni, že se nám tento cíl podařilo splnit, což potvrdil i velký zájem o koupi mezi investory z České republiky i ze zahraničí. Věříme, že projekt Palmovka Open Park bude důstojným způsobem reprezentovat několikaletou práci mnoha subjektů, jako jsou Knight Frank, Havel & Partners, KPMG a samozřejmě Skupina Metrostav, které se podílely na jeho přípravě a realizaci, a poskytne novému majiteli očekávaný přínos,“ říká Petr Štyler, ředitel developmentu ve společnosti Metrostav Development a.s.

„Po akvizici high-street projektu Na Příkopě 14 tato transakce představuje další výrazný impuls pro růst našeho kancelářského portfolia. Palmovka Open Park je kancelářský projekt nejvyšší kvality a díky němu se tak ještě více posílí naše pozice na atraktivním pražském trhu komerčních nemovitostí,“ dodává Tomáš Stařík, IMMOFINANZ Country Manager Operations Czech Republic.

V závěru roku 2018 projekt získal v kategorii Nové administrativní projekty prestižní ocenění českého realitního trhu
„Best of Realty - Nejlepší z realit“. Porotci soutěže ohodnotili architekturu, komerční úspěch a přínos projektu pro lokalitu nejen z důvodu nepopiratelného komerčního úspěchu, ale i s ohledem na celkové zlepšení občanského prostředí v rámci Palmovky. V hodnocení porota také vyzdvihla, že výjimečnost projektu spočívá zejména v citlivém zakomponování historických industriálních prvků do velkoryse pojaté moderní architektury.

Palmovka Open Park svým uživatelům poskytuje flexibilní a efektivně využitelné prostory s možností kombinovat otevřený prostor s klasicky uzavřenými kancelářskými jednotkami. Jsou zde k dispozici prostorné střešní terasy se zelení a krásným výhledem na Pražský hrad, které lze využívat k neformálním jednáním či relaxaci. V historické hale mohou zaměstnanci využít služby bistra a v celém komplexu najdou široké portfolio služeb.

Projekt splňuje certifikaci BREEAM EXCELLENT, v rámci níž musí budovy dostát přísným kritériím s důrazem na trvalou udržitelnost, úspornost a šetrnost k životnímu prostředí.

Autor: Jana Hrabětová
Zdroj: Metrostav Development

Podobné články